Пам’яті бійця Інтернаціонального легіону оборони України, американця Ендрю Пітерса

Пам’яті бійця Інтернаціонального легіону оборони України, американця Ендрю Пітерса

Хвилина мовчання
Укрінформ
Він мав сильне чуття – що є добро і що є зло

Коли розпочалася повномасштабна війна росії проти України, ветеран збройних сил США Ендрю Пітерс вирішив допомагати українському народові боронити свою країну від російських загарбників.

Ендрю зріс у селищі Маршфілд штату Вісконсин і у 2012 році пішов на військову службу ще до закінчення місцевої середньої школи – усього за чотири дні до свого 18-ліття. З 2014-го чотири роки служив у Афганістані. Після служби в армії повернувся до рідного міста, але зрозумів, що його служба ще не закінчилася. У листопаді минулого року він пішов добровольцем на фронт, долучившись до Інтернаціонального легіону оборони України.

Фото: The Washington Post

«Він відчував, що його служба ще не закінчилася, і поїхав в Україну, де долучився до земляків та легіонерів з усього світу, які допомагали в обороні України», – сказав його батько Джон Пітерс.

Ендрю прибув у нашу країну через кілька днів після Дня Подяки, який відзначався 24 листопада, привіз із собою особисте військове спорядження.

Він підтримував зв’язок із родиною та друзями на батьківщині до 11 лютого.

«Тату, ти не повіриш – який тут жах і страждання українського народу», – цитує батько одне з його повідомлень.

Ендрю, за його словами, володів кількома мовами, включно з російською, українською та французькою, любив хокей, яким займався ще в школі та після повернення з Афганістану.

Ендрю Пітерс загинув 16 лютого у віці 28 років під час бойових дій. Звістка про його смерть надійшла якраз у річницю повномасштабного російського вторгнення.

«Ендрю мав сильне відчуття того, що є добро і що є зло, – ділиться пан Пітерс. – Він відчував, що має застосувати свої бойові навички для допомоги українському народові у боротьбі та визволенні країни. Ендрю був дуже близький зі своїми побратимами на службі, і всі його любили. Ми всі надзвичайно пишаємося його хоробрістю та безкорисливою самопожертвою».

Джон Пітерс також є ветераном американської армії, брав участь у війні в Перській затоці 1991 року. Він вважає за необхідне нагадувати співвітчизникам, що «війна в Україні зачіпає не лише українців».

Ендрю Пітерс – сьомий громадянин США, який загинув під час російської війни проти України.

Перше фото: www.wpr.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-