Пам’яті одеського співака та воїна-добровольця Максима Браславського

Пам’яті одеського співака та воїна-добровольця Максима Браславського

Хвилина мовчання
Укрінформ
Він змінив музику на зброю і зробив все заради свободи України

Максим Браславський - один із перших випускників одеського вокального ансамблю «Джельсоміно». Він завжди цікавився історією та культурою України, брав участь у багатьох вокальних конкурсах.

Фото: Фейсбук-сторінка Максима Браславського

Разом із дружиною Наталею, яка теж співає, Максим багато подорожував. Закохані працювали в шоу-програмах на круїзних лайнерах.

Фото: Фейсбук-сторінка "Культура Овідіопольської громади"

Але хлопець був не лише одарованим молодим співаком, а й патріотом України. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення росії, перед ним став вибір: життя поряд з рідними чи боротьба за свободу країни. Максим вибрав друге та добровольцем пішов на фронт. Герой загинув у бою з окупантами 8 лютого.

Фото: Фейсбук-сторінка Ольги Лантінової

«Загинув наш красень, наша гордість, один із перших випускників вокального ансамблю "Джельсоміно", чудовий співак, патріот Максим Браславський. У нього попереду було прекрасне життя разом з люблячими батьками та красунею дружиною. Як це моторошно знати, що обриваються життя чудових, розумних, правильних хлопців і дівчат. Стають сиротами не тільки їх рідні, стаємо сиротами ми всі», - розповіла керівниця вокального ансамблю “Джельсоміно” Наталія Пушкаренко.

Фото: Фейсбук-сторінка "Культура Овідіопольської громади"

Теплими словами Максима згадує однокласниця Валентина. Дівчина каже, що досі не може отямитись від звістки про загибель хлопця. Ніби вчора вони разом сиділи за однією партою в школі, ось разом отримували медалі на випускному, та ось вже цього веселого і завжди усміхненого відмінника нема в живих і розказувати про нього доводиться у минулому часі.

Фото: Фейсбук-сторінка Максима Браславського

«Ти єдина гордість своїх батьків. Єдиний син. Єдина надія…Талант, голос, розум, впевненість, справедливість, патріотизм, все хороше, про що можна було подумати, все в тобі є… було… Коли в мене будуть діти, я їм обов’язково розповім про тебе. Вони знатимуть дядю Макса, як справжнього Чоловіка, Героя, Патріота, Людину, яка круто змінила плани свого життя, коли почалась війна, щоб ми жили», - каже дівчина.

Друзі загиблого Героя пам’ятають його як неймовірно добру та талановиту людину. Також вони кажуть, що Максим завжди допомагав українським військовим, хоч і не афішував цього.

Фото: Фейсбук-сторінка Максима Браславського

«Не дивлячись на те, де Максим знаходився — ця людина кожного місяця переводила кошти на допомогу постраждалим. Завдяки Максиму ми змогли допомогти багатьом, хто цього дуже потребував. Він про це не афішував, але хочеться, щоб всі знали, яке в нього велике і добре серце», - розповідає волонтерка Ольга.

Відео: Alternatyva

Максима поховали у рідному селі Барабой на Одещині 14 лютого. Захиснику було 33 роки. Провести в останню путь героя прийшли родичі, друзі та знайомі. Під час прощальної церемонії йшов дощ, недаремно в народі кажуть, що у такий спосіб сама природа оплакує смерть доброї людини.

Перше фото: Фейсбук-сторінка Катерини Мазур

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-