Пам'яті поліцейського Олександра Єщенка

Пам'яті поліцейського Олександра Єщенка

Хвилина мовчання
Укрінформ
Герой боронив Україну в найгарячіших точках - у Соледарі та Бахмуті

Поліцейський роти патрульної служби поліції особливого призначення «Чернігів», старший сержант поліції 42-річний Олександр Єщенко героїчно загинув у Донецькій області – під час оборони Бахмута.

За словами командира роти патрульної служби поліції особливого призначення «Чернігів» Віктора Тріщука, Олександр вранці 9 січня з побратимами поверталися з виконання бойового завдання у Соледарі та Бахмуті і потрапили під артилерійський обстріл. На жаль, правоохоронець унаслідок значних поранень загинув на місці.

Перше фото: Поліція Чернігівської області

13 січня Олександра Єщенка провели в останню путь - у Катерининському кафедральному соборі в Чернігові. Ця поховальна церемонія зібрала сотні громадян. Попрощатися із Героєм прийшло керівництво поліції Чернігівської області, небайдужі містяни, бойові побратими і рідні та близькі чоловіка.

Перше фото: Поліція Чернігівської області

Олександр народився 1 жовтня 1980 року у Чернігові, там і виріс. У 1998-2000 роках він служив у Збройних Силах України, а в органах внутрішніх справ - з 2001 року. Єщенко працював водієм у різних підрозділах. На службу у поліцію він прийшов у 2015-му році, а до роти патрульної служби поліції особливого призначення «Чернігів» перейшов у вересні 2022 року.

Правоохоронець мав чітку принципову позицію: він зі зброєю в руках хотів вигнати росіян з рідної землі та без вагань поїхав боронити Україну на схід.

Сестра Єщенка нині служить у ЗСУ, що теж мотивувало його воювати у найгарячіших точках, щоб наближати перемогу нашої держави над росією.

У колективі поліцейського згадують як справжнього друга та побратима, який завжди був готовий прийти на допомогу, як мужню, позитивну, добросердечну і щиру людину. За їхніми словами, Єщенко був дуже відповідальним і сумлінним, «яскравим прикладом самовідданої любові до рідної землі та обраної професії».

«З початку ворожого вторгнення Олександр став на захист Чернігівщини і щодня ризикував власним життям. Він мужньо виконував свої обов’язки. На жаль, війна забирає найкращих… Не забудемо і не пробачимо. Дякую і вклоняюся батькам за сина-Героя», - заявив начальник Головного управління Нацполіції у Чернігівській області Володимир Нідзельський.

Без батька залишилися двоє неповнолітніх дітей – син Артем і дочка Анна, без люблячого чоловіка – дружина Олена. За словами Нідзельського, відтепер і діти, і дружина Єщенка перебуватимуть під опікою колег загиблого правоохоронця.

«Мій любий та дорогий дядя! Ти замінив мені батька! Не знаємо як надалі бути без тебе. Немає слів, лиш сльози... Дякую тобі, рідний, за все. Ми тебе дуже сильно любимо! Ти назавжди з нами», - написала про Єщенка його племінниця Злата Опанасенко.

А кума Олександра, Вікторія Вовк, зазначила, що рідні збережуть про нього пам'ять як про надзвичайно чуйного, свідомого патріота та відважного захисника.

Перше фото: Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-