Пам’яті бойової медикині Ксенії Грициної

Пам’яті бойової медикині Ксенії Грициної

Хвилина мовчання
Укрінформ
Вона загинула, рятуючи життя побратима

Бойова медикиня, молодша сержантка 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Ксенія Грицина загинула 11 вересня 2022 року, надаючи допомогу пораненому побратиму Олександру Полюховичу під Попасною на Луганщині. Їй було 29 років.

Дівчина народилася в селі Вишнівчик Хмельницької області. З раннього дитинства Ксенія жила у Львові, де закінчила місцеву школу №32. Згодом вступила до Міжрегіонального центру професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну міста Львова і здобула спеціальність «кухар-кондитер». У мирні часи вона працювала у сфері торгівлі.

У 2021 році Ксенія вирішила пов’язати своє життя з армією і підписала контракт на військову службу із Збройними Силами України. Успішно пройшла навчання і стала “бойовою медикинею”, а під час служби отримала звання “молодший сержант”. 

Під час повномасштабного російського вторгнення Ксенія несла службу в лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, рятувала побратимів на передовій, зокрема, на Луганщині. Але, на жаль, дівчина загинула при порятунку одного з них.

У Ксенії залишилися мама, брат і син, якому на момент її загибелі було 4 роки.

Чин похорону відбувся у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові. Церемонію провели для Грициної та її побратима Полюховича, який загинув разом із нею.

Фото: Українська Греко-Католицька Церква Львівської Архиєпархії

“З початку повномасштабного вторгнення вона пішла захищати нас і нашу землю. Жінка в болях народжує дітей, водночас вона віддає себе, щоб на землі було нове життя” - сказав владика Володимир.

Фото: Українська Греко-Католицька Церква Львівської Архиєпархії

Поховали військову на Личаківському кладовищі у Львові.

Після загибелі медикині один з її товаришів по службі, Мар’ян Стефанків, написав, що не може повірити у її загибель.

“Дякую тобі за дружбу та підтримку. Тепер ти назавжди в строю, передавай всім нашим вітання. Помстимося” - зазначив військовий.

А подруга Ксенії, Катя Чайковська, після проведення військової в останню путь, згадала, якою вона була життєрадісною та світлою.

Перше фото: Фейсбук-сторінка Ксенія Грицина

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-