росіяни за добу атакували дев'ять регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували дев'ять регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила атаки на дев'ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 вівторка, 27 лютого.

У Чернігівській області за минулу добу ворог здійснив два обстріли Новгород-Сіверського та Чернігівського районів із мінометів та САУ. Зафіксовано два скидання боєприпасів з безпілотників. Без жертв і руйнувань.

У Сумській області вночі росіяни обстріляли із реактивної системи залпового вогню населений пункт Хотінської громади.

Також вночі стався обстріл Середино-Будської громади.

Вночі були зафіксовані удари в районі села Баранівка Есманської громади.

Руйнувань інфраструктури та втрат серед мирних жителів немає.

Вчора протягом дня росіяни здійснили обстріли Білопільської, Шалигинської, Новослобідської, Краснопільської, Середино-Будської, Глухівської тергромад. Зафіксовано 86 ударів.

У селі Порохонь Середино-Будської громади пошкоджено два приватні будинки.

В селі Манухівка Новослобідської громади через обстріл з мінометів пошкоджено домоволодіння та господарське приміщення.

У селі Будівельне Глухівської громади через удари з мінометів пошкоджене дорожнє асфальтоване покриття, у будинках вибиті вікна.

Читайте також: ЗСУ відбили понад 60 атак противника на Сході України

У Запорізькій області ​​за минулу добу агресори обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Червоне, Новоданилівка, Малинівка, Чарівне, Залізничне, Гуляйполе, Білогір'я, Новоандріївка, Ольгівське, Мала Токмачка, Червоне, Полтавка, Оріхів, Кам'янське, Степове, Є руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області вчора вдень під вогонь росіян потрапив Нікопольський район – місто Нікополь та Марганецька громада.

Також ворог бив по Великомихайлівській громаді Синельниківського району.

Загалом російська армія здійснила 5 обстрілів з важкої артилерії, випустила 40 снарядів. Пошкоджено близько 10 будинків, господарські споруди, кілька автомобілів, газопровід. Постраждалих немає.

Вночі жителі області чули два вибухи - працювала ППО. Знищено два ворожі БПЛА.

До ранку ворог тричі бив по Нiкополю з важкої артилерії. Пошкоджені готель, три приватні будинки, господарська споруда та автомобіль. Обiрванi лiнiї електропередач.

Читайте також: На Харківщині затримали голову садового товариства, який надавав житло військовим рф

У Харківській області у вівторок зранку в селі Волохів Яр Чугуївського району на протипіхотній міні "Пелюстка" підірвався чоловік 60 років та був госпіталізований.

Минулої доби на Слобожанському напрямку війська рф обстріляли населені пункти Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Гатище, Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Куп’янськ, Лиман Перший, Гряниківка, Курилівка, Кислівка і Табаївка.

Вчора вдень було обстріляне, попередньо, з мінометів, село Вовчанські Хутори Чугуївського району, пошкоджено 8 житлових будинків, господарські споруди.

У Куп'янську внаслідок ворожого обстрілу пошкоджений приватний житловий будинок. Без постраждалих.

У Луганській області вчора на Куп’янському та Лиманському напрямках російські війська провели безуспішні наступальні дії в районах Стельмахівки, Невського, Макіївки, Площанки, Кремінної, Діброви та Білогорівки.

Читайте також: На Луганщині загарбники штурмують позиції поблизу Кремінної та Білогорівки — Гайдай

Ворог здійснив артилерійські обстріли районів Новоселівського, Невського, Червонопопівки і Діброви.

У Донецькій області вночі російська армія обстріляла смт Шевченко Покровської громади. Пошкоджені 15 будинків.

Також вночі ворог здійснив ракетний обстріл Святогірська, попередньо, із С-300. Є пряме влучання у пожежну частину. Один рятувальник загинув, четверо дістали поранень.

Вздовж усієї лінії фронту росіяни інтенсивно обстрілюють позиції українських військових та населені пункти прифронтових громад - райони Вугледара, Мар'їнки, Авдіївки, Торецька, Бахмута, Соледара, Сіверська, Лимана.

Протягом доби ворог вів обстріли населених пунктів Курахівської громади (село Вовчанка, околиці міста Курахове, смт Курахівка). Поранення дістав один чоловік. Крім того, загинув чоловік в Курахівці. Пошкоджено приватний будинок в селі Вовчанка, один двоповерховий багатоквартирний і два приватні житлові будинки в Курахівці. Пошкоджено будівлю старостату в Курахівці та електричні мережі громади.

Читайте також: Загарбники вдарили по Святогірську - поцілили у частину ДСНС, є загиблий

Також минулої доби армія рф вела обстріли сіл Васюківка (пошкоджено 5 приватних будинків), Федоровка (пошкоджено 6 приватних будинків), Роздоловка Соледарської громади, Костянтинівки і Костянтинівської громади. Пошкоджені приватні житлові будинки.

За минулу добу на Донеччині один цивільний загинув і 9 були поранені.

У Миколаївській області вчора протягом дня та зранку у вівторок ворог завдавав ударів із РСЗВ та інших видів артилерії по акваторії Очаківської громади та узбережжю Куцурубської громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області від артилерійського вогню російських військ постраждали понад 25 населених пунктів на правому березі Дніпра. Зокрема це Гаврилівка, Качкарівка, Берислав, Веселе, Тягинка, Інженерне, Антонівка, Берегове, Херсон.

Внаслідок артилерійських обстрілів росіянами смт Козацьке та села Веселе Каховського району 5 об’єктів у приватному секторі зазнали руйнувань.

Читайте також: росіяни знову обстріляли Херсон, є загиблий

За добу через російську агресію на Херсонщині троє людей дістали поранення.

З визволених від росіян територій Херсонщини автотранспортом евакуювали ще 39 осіб, з них 10 дітей та одна маломобільна людина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-