Пам'яті фотографа МВС України Миколи Анацького

Пам'яті фотографа МВС України Миколи Анацького

Хвилина мовчання
Укрінформ
Талановитий митець та відважний воїн назавжди у серцях рідних та близьких

Україну вранці 18 січня сколихнула трагедія - у Броварах розбився гвинтокрил, на якому летіло керівництво Міністерства внутрішніх справ, зокрема міністр Денис Монастирський та його перший заступник Євгеній Єнін. У цій катастрофі загинув і фотограф МВС Микола Анацький, який теж перебував на борту.

Фото: Фейсбук-сторінка Миколи Анацького

Як зазначили у міністерстві, Анацькому було 34 роки. Він народився і виріс у Бахмуті Донецької області, був нацгвардійцем і служив у батальйоні «Донбас», потім – у батальйоні оперативного призначення Нацгвардії імені Сергія Кульчицького, мав позивний «Майстер».

Фото: Фейсбук-сторінка Миколи Анацького

Анацький брав участь у бойових виходах, зазнав поранення, - і вижив. За словами його побратима з 27-ї Печерської бригади і друга Дениса Соколова, Микола брав участь у звільненні Київщини від росіян. Він пройшов шлях від солдата до офіцера, і саме на фронті знайшов в собі покликання увічнювати час та людей.

Згодом Анацький долучився до команди комунікаційників як провідний інспектор Департаменту комунікації МВС України.

Фото: Фейсбук-сторінка Миколи Анацького

Завдяки його таланту і професіоналізму, який часом межував із ризиком, Україна та світ бачили, як українські правоохоронці і військові та надзвичайники захищають та рятують громадян.

Серед його непересічних робіт є і світлини командирів «Азову» в Туреччині, куди їх привезли після визволення з полону рф, і безліч фотозвітів з передової та з епіцентру різних інших подій.

У Анацького залишилися дружина Вікторія і донечка Марічка, яка народилась лише у березні минулого року. Миколі через службу бракувало часу на спілкування зі своїми рідними дівчатками, - все відклалося на час після Перемоги України…

Фото: МВС України

Його колеги та знайомі зазначили, що він був талановитим від Бога фотографом, справжнім другом і воїном, «який знає, як пахне і звучить війна, як вона вривається у твій дім, і який випромінював добро і дуже хотів жити, бо було заради кого, та мав багато творчих планів».

Його друзі заявили, що він був не був просто «фотографом»: «То була така багатогранна людина, що слово «фотограф» – то мізерний іменник, який ні про що не говорить».

Фото: Фейсбук-сторінка Миколи Анацького

«Ми познайомились випадково (або не випадково) на День Національної поліції. Дуже добре це пам’ятаю. Скільки ми разом наїздили і назнімали. Завжди було так легко! Немає слів… Стою зараз тут, у нашому 111 кабінеті ДК, а тебе немає… Світла пам’ять, друг», - уточнила заступниця директора Департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ Вікторія Навроцька.

Фото: Фейсбук-сторінка Вікторії Навроцької

Тепер у цьому кабінеті стоїть незвична тиша, час від часу яку порушують згадки про загиблого колегу. На підвіконні – його портрет із траурною стрічкою. На робочому столі лежать речі, немов забуті мимохідь, що чекають на свого господаря.

«Ти просто був крутим. Весь про щирість і гідність. Ти дихав любов’ю до родини. Щиро говорив про цю теплу любов і про те, як тобі з ними пощастило. Ти щиро тішився вдалим знімкам. І кожній можливості комусь допомогти. Ти був чудовим. І неможливо повірити, що «був» - це про тебе», - написала про загиблого журналістка «24 каналу» Євгенія Мазур.

Фото: Фейсбук-сторінка Вікторії Навроцької

Зі слів речниці Національної поліції України Мар’яни Реви, не було б війни – не було б цієї страшної трагедії. «Ми всі маємо пам’ятати про те, що трапилося, і всі свої зусилля прямувати на те, щоб надалі продовжувати професійно виконувати свою роботу», - заявила вона.

У МВС вдячні Анацькому за його громадянський подвиг, рішучість в АТО, за те, що він зміг стільки зробити, і співчувають родині їхнього побратима та кажуть, що вони – поруч і будуть з ними.

«Тепер, десь у незвіданій височині, серед братів і побратимів, ти фотографуєш Небесне воїнство. Тебе бракуватиме, твоїх дотепів і дружніх порад, твого позитивного погляду на наше буремне життя», - зазначають у МВС.

Перше фото: Фейсбук-сторінка Євгенії Мазур

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-