росіяни за добу атакували 11 регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували 11 регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила атаки на 11 областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 понеділка, 27 лютого.

Вночі росіяни завдали три удари дронами по Хмельницькому. Двоє людей загинули. Детальна інформація уточнюється.

У Київській області вночі росіяни здійснили масовану атаку дронами. Активно працювала ППО. Постраждалих, поранених, руйнувань, за попередніми даними, не зафіксовано.

У Чернігівській області ворог обстріляв Новгород-Сіверський та Корюківський райони, здійснив скидання боєприпаса із БПЛА та обстріл із мінометів.

У селі Єліно (Сновська громада, Корюківський район) знищено два житлові будинки і дві господарчі будівлі.

Вночі ППО, за даними Оперативного командування "Північ", збила над Чернігівщиною три ворожі безпілотники.

У Сумській області вночі росіяни з мінометів обстріляли Краснопільську територіальну громаду.

Вчора протягом дня війська рф здійснили обстріли Білопільської, Глухівської, Новослобідської та Хотіньської тергромад. Зафіксовано 76 ударів з мінометів та артилерії.

Внаслідок мінометного обстрілу села Горки Новослобідської громади пошкоджено 5 житлових будинків, пункт здоров’я та лінії електропередач.

Через артилерійський обстріл села Будівельне Глухівської громади пошкоджено шість будинків, знищено приватний магазин. Поранена цивільна особа.

Читайте також: російська ракета поцілила в маршрутку на Сумщині, четверо травмованих

У Запорізькій області ​​за минулу добу агресори обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Запоріжжя, Червоне, Чарівне, Гуляйполе, Оріхів, Затишшя, Залізничне, Новоданилівка, Ольгівське, Новоандріївка, Малинівка, Білогір'я, Святопетрівка, Староукраїнка, Мала Токмачка, Гуляйпільське. Надійшло три повідомлення про руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області вночі російські війська обстрiляли Нiкопольський район. Пiд вогнем важкої артилерії опинилися Нікополь та Мирiвська громада. Пошкодженi шість приватних будинків, автомобіль, газогони та лінія електропередач. Наслідки уточнюються.

У Харківській області минулої доби на Слобожанському і Куп'янському напрямках ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів населених пунктів Ветеринарне, Червона Зоря, Стрілеча, Стариця, Вовчанські Хутори, Черняки, Лошакове, Красне Перше, Строївка, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Куп'янськ.

Також артилерійські обстріли зафіксовано у населених пунктах Лиман Перший і Курилівка.

Протягом дня під обстрілом перебував Вовчанськ Чугуївського району. 73-річний чоловік з пораненням був госпіталізований у стані середньої тяжкості. Пошкоджено приватне домоволодіння. Зруйновані гараж і господарча споруда. Сталася пожежа.

Вчора ввечері через обстріли с. Курилівка Куп'янського району пошкоджені приватний будинок і гараж.

У Луганській області на Куп’янському та Лиманському напрямках 26 лютого росіяни вели безуспішні наступальні дії в районах Новоселівського, Площанки, Білогорівки, Невського, Серебрянського лісництва.

Ворожі артилерійські обстріли зафіксовані у Новоселівському, Невському, Червонопопівці, Кремінній, Діброві, Серебрянському лісництві, Білогорівці.

У районі Білогорівки росіяни завдали авіаційних ударів.

Читайте також: На Луганщині загарбники штурмують позиції поблизу Кремінної та Білогорівки — Гайдай

У Донецькій області вночі російська армія завдала два ракетні удари по Мирнограду. Зруйновані щонайменше чотири приватні домогосподарства. Інформація про постраждалих уточнюється.

Зранку стався масований обстріл Авдіївки із РСЗВ "Град". Наслідки уточнюються.

Без суттєвих змін ситуація вздовж лінії фронту. Вугледар, Мар'їнка, Авдіївка, Бахмут перебувають під постійним ворожим вогнем.

Протягом доби росіяни п'ять разів обстріляли населені пункти Курахівської громади: Гостре, Курахівка і Гірник. У Гірнику поранено жінку.

В населених пунктах громади є пошкоджені житлові будинки.

У Гострому є пряме влучання у магазин та пошкоджено будівлі і споруди медичного закладу.

Упродовж доби обстріли відбувались у с. Дубово-Василівка та с. Оріхово-Василівка. Зв'язок відсутній, інформація про постраждалих уточнюється.

У Васюківці пошкоджено шість приватних будинків, постраждалих немає.

У Миколаївській області вчора вдень та сьогодні вночі ворог завдавав артилерійських ударів по двох населених пунктах Куцурубської громади. Є влучання по відкритій території та околицях. Постраждалих та руйнувань немає.

Також вчора вдень ворожі мінометні обстріли були зафіксовані по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області з артилерії російські війська били по Михайлівці, Гаврилівці, Качкарівці, Веселому, Матросівці, Іванівці, Микільському, Молодіжному, Львовому, Інженерному, Антонівці, Комишанах, Благовіщенському, Білозерці, Дніпровському та Херсону.

Ввечері армія рф з артилерії обстріляла селище Дніпровське Білозерської громади. Снаряд влучив у подвірʼя, поранення дістав 55-річний чоловік.

Читайте також: Херсонська ТЕЦ відновила роботу

За добу в цілому на Херсонщині через російську агресію загинула одна людина і двоє були поранені.

Зі звільнених від росіян територій Херсонщини евакуювали ще 87 осіб, з них 15 - діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-