росіяни за добу атакували дев'ять регіонів України

росіяни за добу атакували дев'ять регіонів України

Фото
Укрінформ
російська армія за добу здійснила атаки на дев'ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах Україїни станом на 9:00 п'ятниці, 24 лютого.

У Чернігівській області за добу ворог здійснив шість обстрілів, бив по Корюківському, Новгород-Сіверському та Чернігівському районах із мінометів і САУ. Пошкоджені приватне господарство та сільськогосподарське підприємство, знищений легковий автомобіль. Інші деталі наслідків уточнюються.

У Сумській області вчора упродовж дня росіяни обстріляли Миропільську, Білопільську, Хотінську, Новослобідську, Краснопільську територіальні громади.

У Краснопільській громаді внаслідок обстрілу села Рясне пошкоджений нежитловий будинок. Також територію громади ворог обстрілював із мінометів, зафіксоване скидання боєприпасів типу ВОГ із квадракоптерів, запущених з території рф. Детальна інформація уточнюється.

У Запорізькій області за минулу добу агресори обстріляли цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Мала Токмачка, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Білогір'я, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка, Ольгівське, Полтавка, Павлівка, Залізничне, Темирівка, Кам'янське, Степове, Степногірськ, Малі Щербаки, Новояковлівка, Комишуваха. Надійшли 17 повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області вчора росіяни вкотре цілили по Нікопольському району з важкої артилерії. За день зафіксовали шість обстрілів. Ворог бив по Нікополю та Марганецькій і Червоногригорівській громадах. Постраждалих немає. Наслідки уточнюються.

Вночі у Нікопольському районі війська рф здійснили 10 обстрілів. З важкої артилерії цілили по Нікополю, Марганецькій, Мирівській та Червоногригорiвськiй громадах. Зазнали руйнувань житлові будинки. У Нікополі пошкоджені 8 приватних будинків. Один із них горів. Пошкоджені 5 господарських споруд, два магазини і кафе.

У Харківській області протягом дня ворог обстрілював Куп'янськ та сусідні населені пункти. У Куп'янську поранення дістали жінки віком 54 та 61 років та чоловік віком 43 років. Через обстріл, здійснений пізно ввечері, пошкоджені щонайменше чотири житлові будинки.

Учора ввечері у смт Шевченкове Куп'янського району поранення дістав 72-річний чоловік.

Після 23:00 у Куп'янську-Вузловому був поранений чоловік віком 73 років.

У с. Ківшарівка Куп'янського району поранений 49-річний чоловік.

Внаслідок обстрілу с. Новоосинове Куп'янського району поранення зазнав чоловік віком 68 років.

Читайте також: Війська рф понад 70 разів атакували Херсонщину, є загиблий

На Слобожанському напрямку загарбники із мінометів та артилерії обстріляли райони населених пунктів Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Лук’янці, Вовчанські Хутори, Землянка, Устинівка, Бологівка та Красне Перше. Також ворог завдав авіаудару поблизу Дворічної та Огірцевого. Вчора вдень росіяни обстріляли Люботин Харківського району.

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв райони Гряниківки, Синьківки, Куп'янська і Табаївки, завдав авіаударів неподалік Гряниківки, Котлярівки та Крохмального.

Вчора зранку внаслідок ракетного обстрілу по військовій адміністрації у смт Дворічна Куп’янського району жінка та чоловік дістали поранення.

Під час проведення рятувальних робіт ворог інтенсивно обстрілював Дворічну, бив прицільно по рятувальниках. Були пошкоджені щонайменше чотири автомобілі ДСНС.

У Дворічній ворожий обстріл пошкодив житловий будинок.

У Луганській області на Куп’янському та Лиманському напрямках війська рф провели безуспішні наступальні дії поблизу Стельмахівки, Діброви, Білогорівки та Серебрянського лісництва.

росіяни обстріляли Червонопопівку, Новоселівське, Стельмахівку, Макіївку, Невське, Діброву, Серебрянське лісництво і Білогорівку. Вони завдали авіаударів неподалік Серебрянського лісництва і Білогорівки.

Читайте також: Українські військові зупинили наступ важкої техніки росіян біля Новоселівського на Луганщині

У Донецькій області зранку російська армія здійснила артобстріл Авдіївки.

Вночі ворог бив по селах Званівка та Переїзне Званівської громади. Зруйновані й пошкоджені приватні будинки.

Вночі війська рф завдали ракетного удару по Краматорську (місце падіння ракети та її тип встановлюються).

Також вночі росіяни здійснили ракетний обстріл Святогірська. Ракета впала на території підприємства. Без жертв.

Протягом минулого дня російські терористи обстріляли Авдіївку, Бахмут, Красногорівку, смт Велика Новосілка, смт Північне, смт Керамік, села Архангельське, Времівка та Плещіївка. У усіх випадках ворог бив по житлових секторах.

Армія рф застосувала авіацію, «Гради», «Урагани», артилерію, міномети.

Знищені і пошкоджені 20 цивільних об‘єктів – 16 житлових будинків, підприємство, будинок культури, господарчі споруди.

З «Ураганів» росіяни вдарили по Карлівці, з авіації та «Градів» - по Авдіївці, поранили цивільного.

Внаслідок артилерійських та мінометних обстрілів є загиблі й травмовані у Іванівському та Ямполі, а також поранені у Диліївці, Сіверську, Бахмуті.

На Донеччині за добу двоє цивільних загинули і семеро були поранені.

У Миколаївській області вночі ворог завдавав ударів із РСЗВ по населеному пункту Куцурубської громади. Влучання зафіксовано по відкритій території. Постраждалих немає.

У Херсонській області за минулу добу загарбники здійснили 73 обстріли, з них сім по Херсону.

Фото: Поліція Донецької області, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-