З боку рф сьогодні можливі провокації, але панікувати не варто – Ігнат

З боку рф сьогодні можливі провокації, але панікувати не варто – Ігнат

Укрінформ
Сили оборони посилено готуються до можливих "сюрпризів" з боку росії до річниці повномасштабного вторгнення, однак українцям не варто панікувати, адже Повітряні сили мають досвід у відбитті атак.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Почалась доба, яка для всіх стає доволі символічною, для всього світу. Сьогодні світ очікує якихось провокацій, всі про це говорять. Хочу нагадати, що саме о третій годині 40 хвилин почалось повномасштабне вторгнення. Тому те, що ворог нам захоче зробити певні «сюрпризи» – є така загроза. Але не потрібно сидіти і чекати з неба цих речей, тому що ворог теж бачить, що ми готувались, що ми розуміємо цю потенційну загрозу, і може зробити це в інший день. Він може зробити це будь-коли», - зазначив Ігнат.

Водночас речник підкреслив, що Повітряні сили зміцніли, а допомога міжнародних партнерів докорінно змінила якісний рівень української ППО. Речник наголосив, що велику роль відіграють сучасні засоби протиповітряної оборони, які вже надали партнери, однак Україна не втрачає надію отримати літаки.

Читайте також: росія вкотре змінила підхід до війни в Україні після невдач на полі бою - розвідка Британії

Рік тому, 24 лютого 2022 року, російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. За даними Генштабу ЗСУ, за рік сили оборони України завдали значних втрат агресору, знищивши майже 146 тисяч російських загарбників. Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес 23 лютого цього року заявив, що понад 188 тисяч російських солдатів загинули чи зазнали поранень в Україні внаслідок "катастрофічного прорахунку" президента рф володимира путіна.

Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 24 лютого 2023 року ліквідували близько 146 820 російських агресорів, лише за минулу добу - 970 осіб.

Також оборонці України знищили 3393 ворожі танки (+13 одиниць), бойових броньованих машин ‒ 6600 (+7), артилерійських систем – 2363 (+11), РСЗВ – 474 (+3), засобів ППО ‒ 247 (+3), літаків – 299 (+0), гелікоптерів – 287 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2033 (+4), крилатих ракет ‒ 873 (+0), кораблів / катерів ‒ 18 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 5224 (+9), спеціальної техніки ‒ 229 (+1).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-