Відеофейк: дартс і портрет Залужного

Відеофейк: дартс і портрет Залужного

Фактчек
Укрінформ
Роспроп створив фейковий тік-ток-акаунт ніби від українських військових

В одному з російських пропагандистських телешоу показали відео, на якому нібито українські військовослужбовці кидають дротики у портрет головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Пропагандисти також розповсюджують відео у своїх телеграм-каналах.

Відео взяте з тік-ток-акаунту під назвою badofi4022. Ролики на ньому почали з'являтися лише тиждень тому – спочатку на тему буднів українських воїнів, а потім такі, що дискредитують українську армію.

У хештегах до відео написано, що акаунт нібито належить бійцям 128-ї Закарпатської окремої гірсько-штурмової бригади. Але цей акаунт фейковий і його не ведуть бійці цієї бригади. Відео із Залужним – фейк, постановка та частина інформаційно-психологічної операції росії. Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі 128 ОГШБ.

“Це 100% іпсо ворога. Це також видно з відео цього ж акаунту, на якому наші бійці звертаються з проблемами до Президента та Головнокомандувача, на якому накладений звук та дивна форма подачі”, – повідомили у пресслужбі бригади.

А от у кого є проблеми між солдатами та командирами, так це в окупаційній армії. Напередодні окупанти з пвк “вагнер” розстріляли з кулемета портрети начальника генштабу валерія герасимова та генерала олександра лапіна.

Раніше російські пропагандисти вигадалифлешмоб” американських військових проти війни з росією.

Андрій Оленін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-