Формула миру є чудовою відправною точкою для пошуку шляхів завершення війни - Мелоні

Формула миру є чудовою відправною точкою для пошуку шляхів завершення війни - Мелоні

Укрінформ
Запропонована Президентом Зеленським Формула миру є чудовою відправною точкою для пошуку шляхів завершення війни та побудови тривалого й справедливого миру для України і для Європи.

Про це заявила Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні на спільній із Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми всі працюємо над пошуком вирішення цього конфлікту. Я вважаю, треба взяти до уваги, що Україна докладає дуже важливих зусиль у цьому напрямку – у неї є Формула миру з десяти пунктів, яку вона представила міжнародній спільноті. Я вважаю, що це чудова відправна точка для початку. Але важливо, щоб мир був тривалим і справедливим для України і для Європи», - сказала Мелоні.

Читайте також: Візит Мелоні до Києва є ще одним сильним символом підтримки України – посол

За її словами, справжнього тривалого миру можна буде досягти, якщо світова спільнота не миритиметься з можливістю вторгнення в суверенні держави і спробами змінювати їхні кордони.

«Тож, на мою думку, найважливішим елементом має бути повага до міжнародного права і те, що ніяких рішень не може бути ухвалено без України. Я вважаю, ми повинні дійти згоди з цих питань», - зазначила Прем’єр-міністр Італії.

Читайте також: Зеленський про «мирний план» Китаю: Офіційно жодного документа я не бачив

Коментуючи слова італійського журналіста, що президент росії наразі докоряє Італії тим, що вона допомагає Україні, у той час, як росія допомагала Італії подолати пандемію коронавірусу, Мелоні зауважила, що за часів коронакризи світ був іншим.

«Світ змінився після 24 лютого 2022 року, і не через наш вибір», - зазначила вона.

Читайте також: Італія надасть Україні три системи ППО - Мелоні

Як повідомлялося, у вівторок з першим візитом в Україні перебуває Прем`єр-міністр Італії Джорджа Мелоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-