Україна досягла успіху у війні й перемагатиме надалі – Байден

Україна досягла успіху у війні й перемагатиме надалі – Байден

Укрінформ
Партнери України не мають сумніву, що українці здобудуть перемогу у розв’язаній росією війні.

Про це заявив Президент США Джо Байден під час спільної пресконференції з главою Української держави Володимиром Зеленським у Києві, передає Укрінформ.

Зокрема, Байден згадав, як рік тому, після початку російського вторгнення, мав телефонну розмову з Зеленським і запитав, що він, як Президент США, може зробити для нього та для України.

Читайте також: Байден про допомогу Україні: Понад 50 держав вирішили поставити 700 танків і тисячі броньованих машин

«Ви просили мене – згуртуйте лідерів світу. Попросіть їх підтримати Україну. Ви тоді сказали, що не знаєте, коли ми зможемо говорити знову. У ту темну ніч, рік тому, світ чекав на захоплення Києва і, ймовірно, навіть на кінець для України. Але рік потому Київ стоїть, і Україна стоїть. Мушу відзначити, що Київ захопив частину мого серця. Демократія вистояла. Америка стоїть поряд із вами, і світ стоїть разом з вами», - підкреслив Байден.

Він нагадав, що шість разів відвідував Україну як віцепрезидент США – вперше у 2009 році, тричі – у 2014 році, після Революції гідності, і знову приїхав до Києва у 2015 році, щоб звернутися до Верховної Ради України. Перед завершенням повноважень на посаді віцепрезидента США він ще раз відвідав Україну у 2017 році.

«Тож, Президенте Зеленський, для мене честь зустрічатися з вами сьогодні тут, у Києві, а також з військовим персоналом, з розвідниками та дипломатичними командами. Всі піднялися, щоб допомогти вашій країні. Наші партнери підставляють плече у протидії воєнним злочинам (росії), які шокували весь світ», - наголосив Президент США.

Читайте також: Резніков про візит Байдена: Сигнал всім партнерам бути з Україною

Він підкреслив, що це найбільша наземна війна в Європі за три чверті століття. “І ви в ній досягаєте успіху, всупереч іншим очікуванням. Ми переконані, що ви будете і надалі перемагати», - наголосив Президент США.

Як повідомлялося, у понеділок, 20 лютого, Президент США прибув з візитом в Україну. Байден вже оголосив, що CША виділяють новий пакет військової допомоги для України на суму 500 млн доларів, в якому будуть, зокрема, ракети до системи HIMARS, протитанкові ракетні комплекси Javelin тощо.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-