У бомбосховищі ЗАЕС росіяни розмістили понад 600 мобілізованих

У бомбосховищі ЗАЕС росіяни розмістили понад 600 мобілізованих

Укрінформ
На територію Запорізької АЕС прибули понад 600 російських мобілізованих та курсантів, яких розмістили у бомбосховищі заводу з нестандартного обладнання (НСО). Вони чекають перекидання на донецьку ділянку фронту.

Про це повідомляє НАЕК «Енергоатом» у Телеграмі, передає Укрінформ.

«На Запорізьку АЕС прибула нова партія військових – понад 600 мобілізованих і курсантів з рф. Їх розмістили у бомбосховищі заводу з нестандартного обладнання (НСО), де вони чекають перекидання на донецьку ділянку фронту», - йдеться у повідомленні.

Також росіяни на покрівлі п'ятого енергоблоку облаштували кулеметну позицію та розмістили блокпости біля всіх входів на чисті естакади, через які персонал зі спеціальних корпусів потрапляє безпосередньо до енергоблоків.

Крім того, військові рф продовжують зводити укріплення та будувати військові споруди навколо енергоблоків станції та її сухого сховища відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП).

Читайте також: Атомники ЗАЕС відмовилися співпрацювати з росіянами, які приїхали з Калінінської АЕС

«Закликаємо світове співтовариство якнайшвидше сприяти виведенню російських військових із території ЗАЕС та Енергодара, демілітаризації станції та поверненню її під повний контроль України! Це врятує світ не тільки від ядерної, а й від масштабної екологічної катастрофи», - резюмували в українській компанії.

Як повідомлялося, Енергодар захоплений російськими військами з початку березня 2022 року. Найбільшу в Європі атомну станцію росіяни перетворили на військову базу. Влада наголошує, що для відновлення ядерної безпеки росія повинна повністю вивести свої війська та техніку із ЗАЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-