Перемовини щодо надання Україні літаків тривають, динаміка гарна - Веніславський

Перемовини щодо надання Україні літаків тривають, динаміка гарна - Веніславський

Укрінформ
Член Комітету ВР із питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВР Федір Веніславський відзначив, що перемовини щодо надання Україні літаків міжнародними партнерами тривають, динаміка гарна.

Про це він заявив в інтерв‘ю Укрінформу. 

"Перемовини щодо літаків тривають. Ми вже на дуже гарному часовому проміжку щодо початку підготовки пілотів на західних літаках. У мене немає сумнівів у тому, що Україна отримає літаки", – зазначив Веніславський.

Водночас він підкреслив, що на відміну від усіх інших видів озброєння, літак – це зовсім інший рівень безпеки, підготовки фахівців, сервісу, інфраструктури, яка забезпечує наземну інженерію, супровід у повітрі, системи зв’язку, протидію протиповітряній обороні ворога.

Читайте також: Штати вітатимуть рішення інших країн передати Україні літаки – Білий дім

"Це дуже великий комплекс заходів, тому, об’єктивно, ми навряд отримаємо літаки в найближчі два-три місяці та вже зможемо використовувати їх на полі бою. Однак, я думаю, що є всі шанси цього року почати переоснащення українських Повітряних сил ЗСУ на західних авіаційних платформах. Перемовини не припиняються, вони тривають. Динаміка гарна", – додав член Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Як повідомлялося, Україна прагне отримати сучасні американські винищувачі F-16 чи F-15 або їхні європейські аналоги – німецькі Tornado чи шведські Gripen – на заміну літакам радянських часів.

Читайте також: ЄС має прискорити постачання зброї Україні – Боррель

За результатами дев‘ятого засідання Контактної групи з питань оборони України міжнародні партнери не ухвалили остаточного рішення щодо надання

Президент Володимир Зеленський наполягає на важливості надання Україні літаків. Днями він заявив, що робота над створенням коаліції з їх постачання триватиме.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-