На Донецькому напрямку ворог змінив тактику і зменшив кількість нічних атак – Сили оборони

На Донецькому напрямку ворог змінив тактику і зменшив кількість нічних атак – Сили оборони

Укрінформ
російські війська змінили тактику на Донецькому напрямку та зменшили кількість нічних атак.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив керівник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

«Ворог дещо змінив свою тактику в цьому напрямку і перестав вночі атакувати наші позиції. За останні 2 дні чисельність штурмових дій в цьому напрямку коливається від 3 до 4. Натомість вдень ворог застосовує артилерію дуже потужно. Так, за вчорашній день використав 223 рази на Донецькому напрямку, штурмових дій в районі Вугледару, Мар’їнки було 16», - розповів речник, додавши, що ворог активно застосовує і авіацію.

«В цілому всі атаки були відбиті за вчорашній день і всю ніч, жодного просування ворога там не спостерігається», - повідомив він.

За словами Дмитрашківського, якщо раніше ворог постійно вів турбуючий вогонь і працювали ДРГ й штурмові групи, то зараз ворог вночі відновлюється, поповнює свої резерви.

Водночас він вважає, що ворог і надалі продовжуватиме спроби наступу.

«Чи будуть далі продовжувати? Думаю, що так, але їхні дії на сьогодні кардинально змінилися. Немає тих потужностей, з якими вони починали штурмові дії і наступ в цьому напрямку. На мою думку, для відновлення, щоб вони могли повноцінно атакувати, їм потрібен час. Я думаю, щонайменше це травень-червень, але ворог буде постійно турбувати по цьому напрямку, оскільки вони мають таке визначене завдання від свого так званого президента», - наголосив речник.

Читайте також: За добу війська рф 76 разів атакували Херсонщину, троє загиблих

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року до 17 лютого 2023 року ліквідували близько 141 тисячі 260 російських військових, з них лише за минулу добу - 800 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-