Армія рф за добу обстріляла 11 областей України — зведення ОВА

Армія рф за добу обстріляла 11 областей України — зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила атаки на 11 областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 16 лютого.

У Львівській області вночі під час повітряної тривоги ворог завдав ракетних ударів по об’єкту критичної інфраструктури у Дрогобицькому районі. Жертв і постраждалих немає.

У Кіровоградській області вночі під час ракетної атаки зафіксоване влучання в об’єкт інфраструктури у Кропивницькому районі. Без жертв.

У Чернігівській області за минулу добу росіяни здійснили два обстріли із мінометів та скидали боєприпаси із БПЛА в Новгород-Сіверському районі. Жертв та руйнувань немає.

У Сумській області вночі з території росії ворог вів мінометний обстріл території Юнаківської громади. Зранку з території рф агресори з мінометів обстріляли територію Хотінської громади. Інформація про постраждалих та руйнування цивільної інфраструктури уточнюється.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 140 460 російських загарбників

Вчора протягом дня війська рф здійснили обстріли Миропільської, Краснопільської, Новослобідської, Білопільської громад. Зафіксовано понад 30 ударів, у тому числі скидання з БпЛА вибухового пристрою. Без наслідків.

Вночі у Полтавській області області була зафіксована група БПЛА, працювали засоби ППО. Під час ракетної атаки дві ракети поцілили по об’єкту інфраструктури. За попередніми даними, загиблих та постраждалих немає. Деталі уточнюються.

У Запорізькій області за минулу добу росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Малинівка, Новоданилівка, Темирівка, Чарівне, Мала Токмачка, Гуляйполе, Ольгівське, Новоандріївка, Білогір'я, Новоданилівка, Староукраїнка, Залізничне, Оріхів, Степове, Кам'янське, Степногірськ.

Надійшло п'ять повідомлень про руйнування. Деталі уточнюються. Вночі під час масованого удару працювали сили ППО.

У Дніпропетровській області вночі ворог вдарив ракетами по Павлограду. Загинула 79-річна жінка. За попередніми даними, семеро людей постраждали. Госпіталізовані 79-річний чоловік і 37-річна жінка. Пошкоджене промислове підприємство. Зруйновані сім приватних будинків, ще 50 пошкоджені. Наслідки атаки уточнюються.

Вчора вдень ворожа армія вела обстріли Нікопольського району. Із важкої артилерії росіяни поцілили по Мирівській та Марганецькій громадах. Без жертв.

Вночі над Дніпропетровщиною збили п’ять російських ракет.

Читайте також: Ми до цього готові: Данілов не виключає масованої атаки рф 23-24 лютого

У Харківській області вночі загарбники вдарили по Куп'янську. Згоріли ангар, гаражі та п'ять транспортних засобів, зокрема два автобуси. Без жертв.

Минулої доби ворог обстріляв райони населених пунктів Гранів, Світличне, Стрілеча, Вовчанськ, Землянки, Рублене, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Крейдянка.

Агресори з авіації зі своєї території били по Гранову та Удах.

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв з танків, мінометів та артилерії Гряниківку, Кучерівку і Куп’янськ.

Вчора російські війська також обстріляли із РСЗВ “Ураган” село Світличне Золочівської територіальної громади. Пошкоджень зазнали домогосподарство та електромережі.

З артилерії війська рф обстріляли Вовчанськ, пошкоджено три приватні будинки.

У Луганській області за минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили ворожі атаки біля Білогорівки і Серебрянського лісництва.

На Куп’янському та Лиманському напрямках росіяни обстріляли з танків, мінометів та артилерії Новоєгорівку, Макіївку, Стельмахівку, Невське і Червонопопівку.

Читайте також: Збили 16 із 36 ракет: Залужний уточнив інформацію щодо нічної атаки рф

У Донецькій області вночі російська армія здійснила обстріл Лимана. Згоріли приватний будинок і господарські споруди.

Вчора зранку ворог обстріляв зі “Смерчів” житловий квартал Покровська. Троє людей загинули та 11 дістали поранення. Зруйновано чотири багатоповерхівки, три магазини, пошкоджено вісім приватних автомобілів.

Напруженою залишається ситуація поблизу Соледара, ворог веде інтенсивні обстріли та штурмові дії. Інформація про постраждалих уточнюється.

Під постійними обстрілами перебувають села Васюківка, Федорівка, Роздолівка.

Не припиняються бої за Бахмут. Внаслідок ворожих обстрілів протягом доби пошкоджень зазнали три приватні будинки, п'ять господарських споруд, будівля міської ради, будівля апеляційного суду (влучання з подальшим займанням). На ранок відомо про двох загиблих та одного пораненого цивільних.

росіяни ведуть постійні артобстріли населених пунктів Мар'їнської та Очеретинської громад.

На Донеччині за добу шестеро цивільних загинули і 13 дістали поранення.

Читайте також: росія намагається взяти Бахмут до 24 лютого - Данілов

За інформацією оперативного командування “Південь”, вночі над Миколаївською областю були збиті шість російських ракет.

У Херсонській області від ворожого артилерійського вогню постраждали Херсон, а також райони понад 10 населених пунктів, серед яких Золота Балка, Гаврилівка, Качкарівка, Зміївка, Берислав, Веселе, Львове, Тягинка, Берегове.

Загарбники знову обстріляли лікарню у Бериславі. Снаряди влучили у котельню, приміщення зазнало руйнувань. Через російську атаку дістав поранення працівник закладу.

Загалом за добу на Херсонщині через агресію рф троє людей були поранені.

У Новій Каховці росіяни обшукують приватні садиби з метою вилучення плавальних засобів, які потім використовуються для проведення диверсійних дій та провокацій.

З визволених від росіян територій Херсонщини автотранспортом евакуювали ще 54 людини, з них троє дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-