У США вважають ситуацію з можливим переворотом у Молдові «знайомим сценарієм»

У США вважають ситуацію з можливим переворотом у Молдові «знайомим сценарієм»

Укрінформ
У Вашингтоні глибоко стурбовані повідомленнями про можливі плани рф здійснити державний переворот у Республіці Молдова та вважають це «знайомим сценарієм», який кремль реалізував уже в кількох сусідніх країнах.

Про це розповіла в інтерв’ю Радіо Свобода заступниця держсекретаря США з питань Європи та Євразії Карен Донфрід, передає Укрінформ.

«Я думаю, що ми – всі ми – надто добре знайомі з російським сценарієм. Ми бачили, що зробила росія в багатьох місцях, включно з Молдовою, включно з Україною, включно з Грузією. Список можна продовжувати», - зауважила представниця Держдепу.

У цьому зв’язку вона підкреслила, що в США дуже занепокоєні планами росії щодо Молдови та перебувають у «дуже тісному контакті» з молдовськими партнерами впродовж цього нелегкого часу.

«Ми міцно підтримуємо лідерство президентки Молдови Маї Санду», - додала Донфрід.

Читайте також: ЄС готовий допомагати Молдові в умовах посилення тиску з боку росії – Боррель

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок президентка Республіки Молдова Мая Санду заявила про підготовку росією держперевороту в її країні. За словами Санду, кремль планує організувати протести опозиції із залученням громадян рф, білорусі, Сербії та Чорногорії. План включає захоплення урядових будівель та зміну влади у країні.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-