ДТЕК втратив за час війни 136 співробітників

ДТЕК втратив за час війни 136 співробітників

Укрінформ
Компанія ДТЕК втратила на війні 136 співробітників, з яких 132 – під час служби в лавах ЗСУ та четверо – на роботі при виконанні своїх професійних обов’язків.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні компанії SCM із посиланням на гендиректора ДТЕК Максима Тимченка.

«За останніми підрахунками, ДТЕК втратив на війні 136 співробітників, з них 24 зникли безвісти та четверо потрапили в полон. Троє з них загинули на ТЕС, яка зазнала нападу росіян. Один ремонтував лінію електропередачі, коли наступив на фугас. Інші були службовцями, які приєдналися до Збройних сил і відправилися на передову», - заявив гендиректор в інтерв’ю канадській газеті The Globe and Mail.

Він також зазначив, що у п'ятницю, 10 лютого, троє співробітників ДТЕК зазнали поранень, коли чотири електростанції компанії були пошкоджені, що призвело до відключення електроенергії по всій країні.

За словами Тимченка, ДТЕК продовжує втрачати активи загрозливими темпами - до війни компанія керувала 8 ТЕС, а 27 лютого – через три дні після початку вторгнення – одна ТЕС на сході України була захоплена російськими окупантами. У березні одна із ТЕС ДТЕК біля Запорізької АЕС була захоплена внаслідок російської окупації (атомну станцію було закрито у вересні).

Читайте також: Четверту добу поспіль енергосистема України працює з нульовим дефіцитом

«Таким чином, у ДТЕК залишилося шість ТЕС, і компанія щосили намагається забезпечити їхню роботу. Внаслідок безжальних російських атак було пошкоджено або зруйновано до 60% енергетичних об'єктів України, включаючи об'єкти, керовані НЕК «Укренерго», - констатував гендиректор.

Група ДТЕК (входить до компанії SCM) - найбільший приватний національний інвестор енергетичної галузі України. Підприємства компанії виробляють електроенергію на сонячних, вітрових та теплових електростанціях, видобувають вугілля та природний газ, здійснюють трейдинг енергопродуктів на українському та зарубіжних ринках, розподіляють і постачають електроенергію споживачам, надають клієнтам послуги з раціонального використання енергоресурсів та розвивають мережу швидкісних зарядних станцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-