З Вугледара евакуювали останню дитину

З Вугледара евакуювали останню дитину

Фото
Укрінформ
Екіпаж "Білий Янгол" вивіз із Вугледара 15-річного хлопчика із сім'єю - він став останньою дитиною, евакуйованою з міста, біля якого точаться запеклі бої. 

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Донецької області, передає Укрінформ.

“15-річний син священника залишався єдиною дитиною у місті, яке цілодобово штурмують російські війська. Ризикуючи життям, “білі янголи” провели чергову рятувальну операцію та під час стрілецького бою вивезли хлопчика з родиною. Наразі сім’я знаходиться у безпеці”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, місцевий священник з дружиною та трьома дітьми 19, 18 та 15 років, попри вмовляння правоохоронців, категорично відмовлялися виїжджати з Вугледара. Багатоповерховий будинок, у підвалі якого оселилася родина, стоїть на околиці міста, за кілометр від позицій російських військ. Попри те, що на всю сім’ю чекали рідні в іншому населеному пункті, батьки були впевнені, що їхній підвал є найбезпечнішим місцем.

Під час кожного візиту до Вугледара правоохоронці розповідали їм про переваги евакуації. Урешті-решт голову родини вдалося вмовити. На броньованому транспорті евакуаційний екіпаж вивіз сім’ю до бабусі в місто Курахове.

“Наразі всі зусилля екіпажів “Білий Янгол” спрямовані на евакуацію людей із зони бойових дій до безпечних районів. Пріоритетний напрямок – родини із дітьми. Адже діти мають жити в безпеці, а не в підвалах під обстрілами”, - наголосили в поліції.

Читайте також: З Бахмута евакуювали дівчинку, яка пів року не виходила з підвалу

За даними правоохоронців, зараз у Вугледарі залишаються понад 300 дорослих, які відмовляються виїжджати з міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-