Пам’яті хмельничанки Оксани Музики

Пам’яті хмельничанки Оксани Музики

Хвилина мовчання
Укрінформ
Дівчині так і не судилося вдягнути білу сукню

Останній день 2022 року став останнім у житті Оксани Музики з Хмельницького. 31 грудня вона разом із своїм нареченим Назаром та двома друзями поїхали в магазин за продуктами, аби відсвяткувати Новий рік. Попереду сиділи Оксана і Назар, а позаду – подруга Марина з хлопцем Дмитром.

Оксана ще хотіла придбати подарунки своїм племінницям, тож поспішили за ними. Скупитися так і не встигли, адже пролунала повітряна тривога. Автомобіль опинився в епіцентрі ракетного удару, який того дня завдали по обласному центру росіяни.

Друзі почули сильний вибух.

“Коли я відкрила очі, від машини вже нічого не було”, - розповідала пізніше Марина. За її словами, в усіх були поранення, найважчі у Оксани, яка одразу втратила свідомість. Усіх чотирьох госпіталізували. Попри всі зусилля лікарів серце дівчини зупинилося 1 січня, у день народження її тата. Коли її Назару повідомили про смерть коханої, він не повірив. Сам він на той момент перебував в реанімації...

Всі, хто знали дівчину, пам’ятають її надзвичайно позитивною, світлою та щирою людиною. Вона добре знала англійську та гарно співала.

Оксана й Назар з друзями

«Оксана закінчила ліцей з відзнакою. Розумниця, талановита у всьому, організаторка усіх ліцейних заходів, чуйна, душевна, справедлива. Вона завжди приходила усім на допомогу. Вона завжди посміхалася. Це була дівчина-краса», - каже вчителька Оксани Юлія Рудницька.

Фото: Instagram

Дівчина мала власну квартиру та автомобіль, працювала аналітиком, а ще вела невеличкий бізнес з продажу дитячого одягу через інтернет. Бізнес вибрала свідомо, адже вони з Назаром мріяли про дітей.

Фото: Instagram

«Оксана завжди приходила на допомогу. Я часто залишалась в них, бо у моєму мікрорайоні не було світла. Вона була щира, з великим серцем. Вони з чоловіком мали щасливе життя. Цього літа планували весілля. Ми з Дмитром були б свідками. Я не вірю, що її немає. Відчуваю, що вона поруч”, - розповідає Марина.

Дівчині так і не судилося вдягнути білу сукню. Оксану Музику поховали в її рідному селі Грим’ячка. Ховали в білій труні, а на прощанні з нею були коровай та гільце, яким зустрічають молодят...

Фото: Суспільне

Рідні Оксани обіцяють помститися росіянам за її загибель. Вони відкрили збір коштів, які передадуть на дрони-камікадзе для Головного управління розвідки.

Перше фото: Instagram Оксани Музики

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-