Штурмові бригади «Гвардія наступу» планують формувати й після 1 квітня – МВС

Штурмові бригади «Гвардія наступу» планують формувати й після 1 квітня – МВС

Укрінформ
Зважаючи на велику активність з боку добровольців, формування штурмових бригад «Гвардія наступу» зі звільнення України проводитимуть і надалі. 

Про це прессекретар міністра внутрішніх справ Мар’яна Рева повідомила в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ. 

“Формування восьми бригад проводитиметься до 1 квітня. Однак ми бачимо, що є велика зацікавленість з боку добровольців, і можемо вже спрогнозувати, що буде формування подальших штурмових бригад. Звісно цей резерв осіб, які наразі не пройдуть в бригади, будуть запрошені до наступних бригад”, - сказала Рева. 

Читайте також: Заявки до «Гвардії наступу» подали вже понад 20 тисяч українців

Вона зазначила, що для вступу в бригаду найголовніше висока вмотивованість добровольця, а також наскільки людина готова до цього, чи готова вона вчитися, якщо у неї ще немає військового досвіду. За її словами, у процесі долучення потрібно пройти певні етапи, і якщо людина всі ці етапи пройде, то тоді вона вже долучиться до штурмової бригади.

“Загалом ми отримали вже понад 27 тисяч звернень. У цю цифру входять як і консультації, які надають працівники у ЦНАПах, а також через гарячу лінію, їх зафіксовано понад 12 тисяч. Якщо ми говоримо конкретно про заявки від добровольців на вступ, на долучення до наших бригад, то їх вже більш як 15 тисяч”, - сказала Рева.

Читайте також: ФункціяГвардії наступу” – забезпечувати швидкість наступу ЗСУ

Як повідомлялося, 2 лютого у Міністерстві внутрішніх справ заявили про початок формування штурмових бригад «Гвардія наступу», до яких можуть вступати добровольці. Основою цих підрозділів будуть чинні поліцейські, прикордонники та бійці Національної гвардії. Штурмові бригади мають стати у стрій вже 1 квітня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-