росіяни цілеспрямовано здійснюють екоцид, осушуючи Каховське водосховище - Верещук

росіяни цілеспрямовано здійснюють екоцид, осушуючи Каховське водосховище - Верещук

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук наголошує, що російські загарбники свідомо і цілеспрямовано осушують Каховське водосховище.

Про це Верещук написала у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Екологічна війна. Окупанти осушують Каховське водосховище. Загроза навколишньому середовищу, водопостачанню та сільському господарству Запоріжжя та Херсонщини», - заявила вона.

На думку Верещук, загарбники свідомо і цілеспрямовано здійснюють екоцид регіону, включаючи тимчасово захоплені території.

«Вони не зможуть втримати захоплені території. Можливо, почали це усвідомлювати. Тому, хочуть після себе залишити випалену землю, непридатну для життя», - зазначила віцепрем'єр.

«Нічого в них не вийде. Все може відбутись дуже швидко. Пам’ятаєте звільнення Херсона?», - підкреслила Верещук.

Читайте також: ПАРЄ ухвалила резолюцію, що запроваджує поняття екоциду

Як повідомляв Укрінформ, згідно зі спостереженнями експертів Укргідроенерго, великий обсяг води, що скидається через Каховську ГЕС, пов'язаний не з її пошкодженням, а з навмисними діями російських загарбників, що відкрили шлюзи станції, побоюючись форсування Дніпра українськими військами. У ситуації, що склалася, єдиний реальний вихід із ситуації - міжнародний тиск на загарбників, аби змусити закрити шандори і не допустити розгортання гуманітарної, екологічної та ядерної катастроф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-