Ми позбавили росію панування в Чорному морі - Резніков

Ми позбавили росію панування в Чорному морі - Резніков

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував потенційні ризики для південних регіонів України в разі можливого масштабного наступу рф та наголосив: для того, щоб був ризик окупації Одеси, ворогу потрібно мати панування в Чорному морі, а Україна позбавила його такої можливості.

Про це міністр заявив під час пресконференції в Одесі, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Військово-Морських Сил Збройних Сил.

"Ми позбавили рф панування в Чорному морі. Зокрема після успішного застосування наших українських "Нептунів", коли за відомою всім адресою крейсер "москва" пішов на дно", - зазначив посадовець.

Читайте також: Ворог хоче дестабілізувати Одещину вкидами в соцмережах – ОВА

Водночас глава Міноборони вказав, що наразі несуть службу протикорабельні комплекси "Гарпун", тому підійти з моря до Одеси в окупантів немає жодного шансу.

За словами Резнікова, суходолом у росії не вийшло минулого разу. Нині ж противник відкинутий на лівий берег Дніпра, який сам по собі зі зруйнованими мостами та переправами є потужним природним захисним бар'єром.

"Що стосується лівобережних територій півдня України, там угруповання ворога має можливість поповнення і озброєнням, і технікою, і людьми, тому там, звісно, ситуація більш напружена", - додав міністр.

Читайте також: Резніков обговорив з Остіном пріоритети наступного «Рамштайну»

Раніше Резніков натякнув, що українська армія може отримати військові кораблі від союзників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-