На Запорізькому напрямку ворог за день здійснив авіаудар та 93 обстріли

На Запорізькому напрямку ворог за день здійснив авіаудар та 93 обстріли

Укрінформ
російські окупаційні війська здійснили сьогодні терористичну атаку на Запорізькому напрямку, оскільки ворог вражав виключно об’єкти критичної інфраструктури. Зокрема тут ворог завдав 3 ракетних удари, один авіаційний та 93 обстріли.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку, полковник Олексій Дмитрашківський, коментуючи ситуацію на Запорізькому напрямку.

«Це терористична атака. Метою там не було вразити якісь військові об’єкти, вражалися об’єкти лише критичної інфраструктури і це ще раз підкреслює, що ворог, з яким ми ведемо боротьбу, є просто терористом», - наголосив Дмитрашківський.

Відповідаючи на питання щодо загальної кількості ракетних обстрілів на Таврійському напрямку він повідомив: «По Таврійському напрямку... Запорізький напрямок: ракетних ударів – 3, авіаційних ударів – 1, обстрілів – 93. На Донецькому напрямку штурмові дії – 31/2, тобто ще йде бойове зіткнення, ще 2 бойових зіткнення продовжується. Всі бойові зіткнення відбувалися в районі Вугледару, Мар'їнки. В цьому напрямку ворог постійно веде бойові дії, намагається там прорватися, але нічого не вдається».

За словами Дмитрашівського, на Вугледарському напрямку українські військові мають численні перехоплення телефонних розмов ворога, який повідомляє рідним та близьким про велику кількість знищеної техніки та загибелі особового складу. Також загарбники скаржаться на своїх командирів.

Читайте також: Ворог знову обстріляв Запоріжжя

«Кажуть про те, що їхні командири взагалі не розуміють і відправляють їх як фарш на штурм тої чи іншої позиції. Вони дійсно йдуть в лоб і одна хвиля атаки від іншої не відрізняється нічим. Вони просто йдуть на убій», - розповів речник.

Водночас Дмитрашківський закликав громадян України не викладати в соцмережах відео та фото влучань російських ракет, аби не допомагати ворогу корегувати удари.

Як повідомляв Укрінформ, рф за добу здійснила масовані атаки на 11 областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-