Пам’яті медика Веніаміна Халапова (позивний «Раф»)

Пам’яті медика Веніаміна Халапова (позивний «Раф»)

Хвилина мовчання
Укрінформ
У мирному житті «Раф» рятував дітей у харківській лікарні

17 січня під Бахмутом загинув 56-річний харків’янин Веніамін Халапов, дитячий масажист 24-ї міської лікарні, який був добровольцем АТО з 2014 року. Рідні і друзі загиблого говорять: «Раф» - бо Веніамін Рафаїлович – пішов на фронт, бо просто не міг інакше, пішов за покликом серця. У день своєї загибелі Халапов став дідусем.

Фото: Анатолій Козловський

Родина – дружина, дві доньки та всі родичі, не стримують емоцій.

«Він – чоловік моєї молодшої доньки. Найкращий, кращого чоловіка я не знаю. Великої душі людина», - говорить крізь сльози теща Тетяна Миколаївна.

Як наголошують рідні, Веніамін Рафаїлович за станом здоров'я міг залишатися вдома, однак вибрав захист Батьківщини.

"У 2014 році, в останній день відпустки, коли завтра на роботу, а він нам телефонує і каже: «Я у військкоматі, завтра йду»… Зараз він запросто міг би зупинитися: за станом здоров'я, за віком міг бути вдома. Але це не та людина, яка могла стояти осторонь», — каже пані Тетяна.

Колега Сергій Харіков розповів, що Халапов був людиною, відданою своїй справі на 100%, а ще дуже освіченою та інтелігентною.

«Завжди можна було на нього покластися. У будь-якій справі. Був дуже цікавим співрозмовником. До останнього не хотіли вірити в загибель. Це велика втрата для всіх», - сказав Харіков.

«Неймовірна людина, лікар, який поставив на ноги багато маленьких харків'ян, урятував життя багатьом побратимам на фронті, але, на жаль, не вберіг себе. Саме в цей день – 17 січня – його донька народила йому онука, на якого він так чекав», - зазначає друг загиблого Анатолій Козловський.

Фото: Анна Черненко

Побратими наголошують на безвідмовності «Рафа».

«Знаю його ще з 2017-го… 24 лютого отримали зброю. Були у 127-й бригаді ТрО. Служив із ним до червня, поки мене не звільнили за віком, бо мені вже дуже за 60. Тому перейшов у добровольчий батальйон, а він залишився… Це була світла, свята людина, він усім допомагав. Він завжди був на зв’язку. Дзвониш, було, Рафаїлович, треба те й те. А він у відповідь: «Та нема питань, зробимо», - згадує доброволець із позивним «Батя».

Фото: Анна Черненко

Попрощалися з Веніаміном Халаповим 23 січня. Його поховали на Алеї Слави 18-го міського кладовища Харкова.

Спочивай, Герою! Дякуємо за врятовані життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-