Пам’яті Олександра і Людмили Бабійчуків – сина і матері

Пам’яті Олександра і Людмили Бабійчуків – сина і матері

Хвилина мовчання
Укрінформ
Харківську родину вбила російська ракета

17 серпня 2022 року російська ракета «Іскандер» у Харкові влучила у триповерховий житловий будинок на вул. Ахієзерів у Салтівському районі. Будівля була повністю зруйнована, сталася масштабна пожежа. Тіла загиблих шукали два дні. Унаслідок цього страшного злочину російської армії загинули 18 жителів Харкова, серед них – учитель Олександр Бабійчук і його мама Людмила.

Вони родом із села Довжик Золочівської громади Богодухівського району. Приїздили туди дуже часто. Олександра добре знали у редакції міжрайонної газети «Зоря».

«Він був нашим неперевершеним спортивним коментатором. Коли в Золочівській громаді починався футбольний сезон, Саша як ніхто інший подавав матчі в подробицях та з гідною аналітикою гри. Він був добрим, товариським, розумним, тактовним. Любив життя, дуже хотів мати свою родину. І вона б у нього була, якби не загарбники. Саша працював вчителем у одному з харківських ліцеїв. Він добре ладив з дітьми. Був незамінним, першокласним ведучим на шкільних святах і заходах, грав на гітарі, складав вірші, любив море, подорожі, своїх рідних й просто хотів жити. Коли Саша бував у редакції (в основному заходив на літніх канікулах), ми довго спілкувалися, пили чай і говорили про майбутнє. Воно у нього могло бути дуже радісним і щасливим», - розповідає заступниця редактора газети Леся Бабкіна.

За її словами, незадовго до своєї загибелі Олександр і Людмила поховали свою найріднішу людину - батька та чоловіка Йосипа Бабійчука, це був страшний удар для сім'ї.

«Здавалося, гіршого вже не буде. Але росія цинічна, жорстока держава, в якій живуть виродки, що нищать мирне населення… Людмила вчилася разом у школі з редактором «Зорі» Василем Мірошником. Вони були однокласниками. Й до останнього спілкувалися. Ці люди мали жити ще довго і щасливо. Саме того дня ми бачили їх, коли Саша та його мама чекали електричку з Довжика на Харків… Вічна пам'ять Саші, його мамі. Тепер вони на небесах разом із батьком та чоловіком, якого так сильно любили», - зазначила Леся Бабкіна.

Царство небесне загиблим…

Перше фото: vseosvita.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-