У «Гвардії наступу» створюється бригада прикордонників

У «Гвардії наступу» створюється бригада прикордонників

Укрінформ
У межах формування Міністерством внутрішніх справ восьми штурмових бригад - «Гвардії наступу» - буде створена і бригада прикордонників «Сталевий кордон».

Про це речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко повідомив в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«У лавах «Сталевого кордону» чекають добровольців. Штурмові бригади, до яких можуть вступати добровольці, націлені на те, щоб посилити Сили оборони для деокупації України. Це не примусова мобілізація, це добровільний набір людей», - сказав Демченко.

За його словами, формування бригади «Сталевий кордон» вже розпочалося. Основу становлять підрозділи ДПСУ, які виконували завдання в районі бойових дій на сході України, військовослужбовці з належним вишколом і досвідом бойових дій.

Читайте також: До «Гвардії наступу» вже подали майже 9000 заявок

Підрозділи, до яких долучаться звільнені в запас військовослужбовці, а також добровольці, що не мають бойового досвіду, обов’язково пройдуть підготовку. Це буде як індивідуальна підготовка бійців, так і всього підрозділу, «щоб було розуміння між керівництвом, бійцями та підрозділами бригади», пояснив речник ДПСУ.

Демченко уточнив, що за кілька днів до бригади подали заявки близько 1500 осіб. За його словами, переважно це «звичайні люди, які готові нищити ворога».

Читайте також: Штурмові бригади «Гвардії наступу» мають стати у стрій вже 1 квітня - МВС

Як повідомлялося, 2 лютого у Міністерстві внутрішніх справ заявили про початок формування штурмових бригад «Гвардія наступу», до яких можуть вступати добровольці. Основою цих підрозділів будуть чинні поліцейські, прикордонники та бійці Національної гвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-