Війська рф за добу обстріляли дев’ять областей України — зведення ОВА

Війська рф за добу обстріляли дев’ять областей України — зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила атаки на дев’ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 понеділка, 6 лютого.

У Чернігівській області ворог за добу здійснив один обстріл Новгород-Сіверського району із АГС (зафіксовано 25 вибухів). Без жертв та руйнувань.

У Сумській області вчора протягом дня російські війська обстріляли три територіальні громади: Есманьську, Середино-Будську і Дружбівську. Зафіксовано 17 влучань. Втрат та руйнувань немає.

У Запорізькій області минулої доби загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Гуляйполе, Щербаки, Затишшя, Малинівка, Темирівка, Преображенка, Приморське, Оріхів, Новоданилівка, Ольгівське, Мала Токмачка, Чарівне, Новоандріївка, Червоне, Білогір'я, Зелений Гай, Новоселівка, Кам'янське, Малі Щербаки, Степове, Павлівка.

Надійшло 10 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті ворожих обстрілів. Детальна інформація уточнюється.

Читайте також: ЗСУ відбили 14 атак ворога, у тому числі - поблизу Бахмута

У Дніпропетровській області минулої доби ворог продовжував терор місцевих жителів. Зранку 5 лютого агресор вдарив по Синельниківському району - поцілив по Великомихайлівській громаді. росіяни гатили з важкої артилерії, снаряди зачепили лінію електропередач. Без жертв.

Також росіяни вночі обстріляли зі ствольної артилерії Марганецьку громаду Нікопольського району. Понад 20 ворожих снарядів випустили в сторону мирного населення. Без жертв.

війська російської федерації 5 лютого завдали удар ракетами С-300 по центру Харкова. Зафіксовано влучання в Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова, а також у житлові будинки. П’ятеро людей дістали поранення.

Протягом минулої доби на Слобожанському напрямку ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів: Стрілеча, Нескучне, Тернова, Стариця, Огірцеве, Бударки і Рублене.

На Куп’янському напрямку ворог стріляв по районах населених пунктів Піщане, Іванівка, Кучерівка, Кислівка та Котлярівка.

За добу внаслідок ворожих артилерійських, мінометних та ракетних обстрілів пошкоджені вісім багатоквартирних будинків, об'єкт інфраструктури, офісне приміщення та три автомобілі.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 132 160 російських загарбників, 870 — за минулу добу

У Луганській області основні зусилля росіяни зосереджують на веденні наступальних дій на Куп’янському та Лиманському напрямках.

На Куп’янському напрямку ворог стріляв по районах Новоселівського і Стельмахівки.

На Лиманському напрямку під вогонь росіян потрапили Макіївка, Площанка, Невське, Червонопопівка, Кремінна, Кузьмине, Діброва. Ситуація в області залишається складною.

У Донецькій області впродовж доби зменшилася інтенсивність обстрілів позицій та окраїн Торецької громади з важкого озброєння та стрілецької зброї.

Вчора внаслідок ворожого артобстрілу було пошкоджено будинок та сталося займання даху будинку у Торецьку. Ситуація напружена, але контрольована в районі Озорянівки, Курдюмівки, Шуми та Нью-Йорку, проходять постійні штурмові дії з боку ворога.

Вночі по Очеретинській громаді були поодинокі обстріли позицій по лінії бойових дій. Зранку інтенсивність обстрілів збільшилася.

Зранку відбувся масований артобстріл Авдіївки, снаряди влучили у центральну частину міста. Інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється. По лінії оборони навколо Авдіївки тривають хаотичні обстріли позицій.

Інтенсивність боїв поблизу Бахмута, Соледара, Вугледара не зменшується.

Почастішали обстріли Курахового та Курахівської громади. Зокрема, протягом минулої доби було зафіксовано п’ять обстрілів: околиць Курахового та правого берега Курахівського водосховища, ракетні удари по м. Гірник та смт Курахівка. Поранених та загиблих немає.

Читайте також: Резніков закликає українців довіряти лише Генштабу щодо можливого наступу рф

Внаслідок обстрілів пошкоджено в м. Курахове приватний житловий будинок, в м. Гірник - вісім приватних житлових будинків, та крамницю в смт Курахівка.

росіяни протягом доби обстрілювали Сіверськ (зруйновано кілька приватних будинків) та населені пункти громади.

Також не припиняються обстріли селищ Торське та Зарічне Лиманської громади.

За добу на Донеччині одна людина загинула, ще одна дістала поранення.

В Одеській області тривають роботи з ліквідації наслідків аварії на одній з підстанцій. Ситуація поки що залишається складною. Без світла залишаються близько 300 тисяч абонентів. По Одесі та районах області працюють пункти незламності, окрім цього розгорнуті спеціальні намети пунктів незламності від ДСНС.

У Миколаївській області вчора вдень та сьогодні вночі ворог завдавав артилерійські удари по населеному пункту та акваторії Очаківської громади. Без жертв та постраждалих.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, ворожих обстрілів зазнав Херсон, а також Золота Балка, Гаврилівка, Качкарівка, Милове, Берислав, Веселе, Іванівка, Микільське, Чорнобаївка, Антонівка, Дніпровське та Гончарне.

російські загарбники проводять обшуки в населеному пункті Кринки Херсонської області з метою викрадення у цивільного населення човнів, водних двигунів та іншого обладнання для переміщення водою.

Читайте також: Євросоюз готовий підтримати Україну постачанням електрики - Президент

У Чорнобаївці через вчорашній ворожий обстріл пошкоджені шість житлових будинків, також руйнувань зазнали електролінії, газогін та водопровід. Одна людина дістала поранення.

Крім того, росіяни відкрили вогонь по будівлі ліцею у Херсоні. Через ворожу атаку сталася пожежа у двоповерховому приміщенні навчального закладу. Без жертв.

На Херсонщині протягом доби четверо людей дістали поранення.

З визволених від росіян територій Херсонщини евакуювали ще 40 осіб, з них четверо це діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-