У росії «вагнерівці» скоротили вербування в’язнів на війну в Україну – британська розвідка

У росії «вагнерівці» скоротили вербування в’язнів на війну в Україну – британська розвідка

Укрінформ
Масштаби програми вербування на війну в Україну засуджених з боку російської приватної військової компанії "вагнер", ймовірно, суттєво скоротилися з піку влітку та осені 2022 року.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

За даними Федеральної служби виконання покарань росії (фсвп), з листопада 2022 року загальна кількість ув’язнених у країні зменшилася на 6000 осіб, тоді як за вересень-листопад - на 23 тисячі осіб. Загалом кількість ув’язнених у рф становить 433 000 осіб.

Британська розвідка вважає, що вербування групи «вагнера», ймовірно, було основним фактором, що сприяв цьому падінню.

Читайте також: В Україні пригожину оголосили підозру

Крім того, неофіційні свідчення від українських військових за останні десять днів говорять про те, що росія менше застосовує тактику «людських хвиль» за участю вагнерівців в ключових секторах.

«Значна напруга між групою «вагнера» і міністерством оборони росії проявляється публічно; конкуренція між групами в російській еліті, ймовірно, є частковою причиною скорочення кількості засуджених», - йдеться у зведенні.

Читайте також: Дезертир із «Вагнера» розповів CNN про звірства найманців в Україні

Як повідомляв Укрінформ, раніше розвідка Британії заявляла, що роль росії як надійного експортера зброї, ймовірно, підірвана її вторгненням в Україну та міжнародними санкціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-