Удари по Краматорську: що відомо?

Удари по Краматорську: що відомо?

Оновлюється
Укрінформ
Після ракетного удару 1 лютого по будинку в Краматорську ворог здійснив ще дві ракетних атаки по центру міста - сьогодні вдень.

росіяни вдарили 2 лютого по житловій забудові, поранені шестеро людей. 

За даними слідства, 2 лютого війська російської федерації здійснили обстріл Краматорська з використанням зенітно-ракетного комплексу С-300.

Снаряди загарбників розірвалися біля багатоквартирних будинків та гаражів. В результаті обстрілу четверо чоловіків та двоє жінок отримали поранення різного ступеня тяжкості. Постраждалі доставлені до міської лікарні, їм надається кваліфікована медична допомога.

Руйнувань зазнали 16 будинків, 8 автомобілів, 8 гаражів та дитяча лікарня, повідомляє Офіс генерального прокурора.

Внаслідок ворожого ракетного обстрілу 1 лютого у Краматорську зруйновано чотириповерховий житловий будинок, загинуло щонайменше троє, 8 поранених, серед яких двоє у важкому стані, ще 13 – не важкі, які звернулися по медичну допомогу. Під завалами шукають жінку.

Краматорська міськрада оприлюднила відео пошуково-рятувальної операції на місці ракетного удару.

На цьому відео - зруйнований ворожою ракетою чотириповерховий будинок без під'їзду, без даху, без частини стіни, купи пошкоджених будівельних конструкцій з елементами віконних рам, потрощених перекриттів, балконів тощо. За допомогою спеціальної техніки ведуться розбори завалів. Навколо працює багато комунальників, прибирають наслідки руйнувань довкола знищеного будинку.

«У Краматорську триває пошуково-рятувальна операція на місці ракетного удару. Попередньо, ракетою з комплексу «Іскандер-К» росіяни вдарили по житловому будинку в центрі міста. Відомо про трьох загиблих, 21 людина звернулась по медичну допомогу», - йдеться у дописі.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого у місті Краматорську на Донеччині внаслідок ракетного удару зруйновано з 4-го по 1-й поверхи чотириповерхового житлового будинку, після удару загорілися також припарковані поблизу автомобілі.

Поруч із зруйнованим ракетою будинком від ударної хвилі пошкоджені 15 сусідніх будинків. Прокуратура здійснює досудове розслідування.

Станом на 07:00 2 лютого підрозділами ДСНС деблоковано тіла трьох загиблих осіб та двох осіб врятовано. Загорання автомобілів ліквідовано. Розгорнуто пункт обігріву ДСНС.

До рятувальних робіт залучено 183 особи та 18 од. техніки, з них від ДСНС 60 осіб та 11 од. техніки (в т. ч. мобільно-оперативна група ГУ ДСНС).

Ворожа атака сталася в середу о 21:45. Кількість загиблих унаслідок влучання російської ракети в житловий будинок у Краматорську зросла до трьох. Триває пошуково-рятувальна операція.

Станом на 01:00 2 лютого з-під завалів будинку, в який влучила російська ракета, рятувальники деблокували тіла трьох загиблих, двох людей урятовано, травми дістала 21 особа, з них восьмеро госпіталізовані.

Як повідомлялося, увечері 1 лютого війська рф поцілили в житловий сектор Краматорська ракетою "Іскандер-К".

Загалом внаслідок ворожого ракетного удару було пошкоджено щонайменше 8 багатоквартирних будинків. Про це повідомила у Фейсбуку поліція Донеччини, передає Укрінформ.

“Війська рф поцілили в житловий сектор міста ракетою "Іскандер-К". Пошкоджено щонайменше 8 багатоквартирних будинків, з них один повністю зруйновано”, - йдеться в повідомленні.

У Краматорську комунальники розбирають завали зруйнованого будинку / Фото: Краматорська міська рада

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що всі винні в ракетному ударі по житловому будинку в Краматорську, будуть обов’язково знайдені та покарані.

Про це Володимир Зеленський повідомив у Фейсбуку, передає Укрінформ.

“Житловий будинок, ракетний удар. Загинули та перебувають під завалами мирні люди. Це не повторення історії, це щоденна реальність життя нашої країни. Країни, яка територіально межує з абсолютним злом. І яка мусить його здолати, щоб звести до нуля ймовірність повторення подібних трагедій. Щирі співчуття рідним і близьким загиблих. А всіх винних обов’язково знайдемо та покараємо. На помилування вони не заслуговують”, - наголосив Зеленський.

У дописі у Твіттері він повідомив, що російські терористи вдарили по місту балістичною ракетою.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-