СБУ знешкодила банду, яка під виглядом добробатів тероризувала киян

СБУ знешкодила банду, яка під виглядом добробатів тероризувала киян

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України знешкодила транснаціональну злочинну організацію, яка тероризувала та залякувала жителів Києва і області, діючи під виглядом добровольчих формувань.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України

СБУ знешкодила злочинну організацію / Фото: СБУ

Встановлено, що очолював угруповання кримінальний авторитет на прізвисько «Лєший», причетний до численних рейдерських захоплень столичних підприємств. Також серед організаторів банди були двоє російських громадян – вихідців із Північного Кавказу, один з яких перебуває під санкціями Ради національної безпеки і оборони України.

Як зауважили в СБУ, діяльність зловмисників могла призвести до дестабілізації криміногенної ситуації в Київській області в інтересах росії.

За даними слідства, члени угруповання систематично вимагали з місцевих підприємців гроші, а в разі відмови – застосовували психологічний тиск, насилля, знищували майно та погрожували фізичною розправою. Так, станом на цей час зафіксовані понад 10 епізодів підпалу автомобілів та об’єктів нерухомості потерпілих, а також заподіяння тяжких тілесних ушкоджень із застосуванням зброї.

Отримані гроші зловмисники спрямовували до «общака», який на момент обшуку становив 354 тисяч доларів.

Співробітники СБУ затримали «Лєшого», двох росіян та ще трьох активних учасників злочинної організації під час «вибивання» ними 80 тисяч доларів з місцевого підприємця. Під час обшуків за місцями перебування фігурантів правоохоронці виявили речові докази злочинної діяльності.

Читайте також: СБУ затримала двох російських «агентів проникнення», які здавали ворогу позиції ЗСУ

Шести учасникам злочинної організації оголошена підозра за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 та ч. 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 4 ст. 28 і ч. 4 ст. 189 (вимагання), ч. 4 ст. 28 і ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна).

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та про додаткову кваліфікацію дій фігурантів за ст. 255-1 Кримінального кодексу України (встановлення або поширення злочинного впливу). Розслідування триває.

Читайте також: Посадовець обіцяв бізнесмену за $80 тисяч «домовитися» з СБУ, його справа вже в суді

Як повідомляв Укрінформ, раніше СБУ затримала в Києві зловмисників, які «продавали» українські паспорти громадянам російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-