Безпека України має гарантуватися її членством в НАТО – Джонсон

Безпека України має гарантуватися її членством в НАТО – Джонсон

Укрінформ
Членство в Північноатлантичному альянсі є найкращим способом гарантувати безпеку Україні, а також запобігти будь-яким атакам на неї в майбутньому.

Так відповів на запитання власного кореспондента Укрінформу в Вашингтоні ексглава уряду Великої Британії Борис Джонсон.

«Абсолютно очевидно, що безпека України може гарантуватися в той самий спосіб, як гарантується безпека інших країн НАТО. І це, я вважаю, кращий шлях до миру»,- прокоментував Джонсон запитання про перспективи України стати членом Альянсу одразу після війни.

Він зазначив, що раніше дотримувався альтернативної позиції, що Україні потрібно надати інший статус, ніж член Північноатлантичного альянсу.

«Раніше я думав, що нам, головним чином, потрібно було знайти спосіб, щоби оснастити Україну оборонним озброєнням, розвідувальними даними та навчанням, щоби вони ніколи більше не могли зазнати нападу», - зауважив колишній премʼєр.

Читайте також: Україні потрібні сильні гарантії безпеки при укладанні угоди з рф - глава Мюнхенської конференції

Тепер, продовжив він, стало зрозумілим, що такий двозначний підхід не працює.

«Знаєте, ми десятиліттями намагалися запобігати членству України в НАТО. І що це дало? Це призвело до найгіршої за 80 років війни в Європі», - підкреслив Джонсон.

Як повідомляв Укрінформ, колишній премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на початку цього тижня прибув з візитом до Сполучених Штатів. У його програмі, зокрема, зустрічі з представниками політичного керівництва країни, експертним співтовариством. У вівторок він також відвідав Український дім у Вашингтоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-