Пам’яті аеророзвідника Володимира Єжова (позивний «Вус»)

Пам’яті аеророзвідника Володимира Єжова (позивний «Вус»)

Хвилина мовчання
Укрінформ
Всесвіти S.T.A.L.K.E.R. та «Козаків» пам’ятатимуть свого «крутого» Fresh’а, гемдизайнера у компанії GSC Game World 

Кіберспортсмен Володимир Єжов - один із тих, кому геймери завдячують появою культових ігор S.T.A.L.K.E.R. та «Козаки» - загинув, боронячи Україну в районі Бахмута.

Володимир народився у 1984 році в Лубнах на Полтавщині. Закінчив Київський політехнічний інститут, кафедру «Системи автоматизованого управління». Досконале знання англійської допомогло йому в обраній спеціалізації і в улюбленому хобі – хлопець ще студентом захопився комп’ютерними іграми. Професіонально грав у StarCraft.

У 2003 році друзі запросили Володимира на роботу до компанії GSC – на той момент її команда вже активно працювала над створенням геймсвітів «Козаків» та S.T.A.L.K.E.R.

Володимир Єжов став одним із геймдизайнерів та Level-дизайнерів в окремих стратегіях відомих ігор.

У колах шанувальників S.T.A.L.K.E.R. можна знайти сторінку героя однієї із стратегій на ім’я Локі – цей персонаж отримав зовнішність Володимира Єжова. Локі – один з лідерів угрупування «Воля».

Фото: iSport

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну Володимир жодної миті не вагався: він був одним із тисяч добровольців, які пішли на фронт в перші ж дні.

Єжов записався у добровольчу роту «Українська військова організація» (УВО), що була створена ветеранами батальйону ОУН у січні 2022 року. Її бійці брали участь у захисті Києва, а потім перемістилися на Донеччину.

Згодом Володимир очолив підрозділ аеророзвідки 23-го окремого батальйону спеціального призначення Окремої президентської бригади ім. Богдана Хмельницького. Мав позивний «Вус».

Фото: Фейсбук Evgen Chepelyansky

«Ми з Володею познайомилися після Майдану. З 2014-го проводили військові вишколи, зібрали добровольчий взвод, який пізніше воював в АТО. Володимир став інструктором. Долучився до правозахисної організації, що захищає права людей, які пройшли бойові дії. Напередодні російської агресії ми домовилися зібратися. 24 лютого дали назву нашому підрозділу – "Українська військова організація". Саме така передувала створенню ОУН. На Донбас вирушили у складі 23-го батальйону спецпризначення. Володя був командиром відділення взводу, спеціалізувався на аеророзвідці. Він весела людина. Навіть у важких обставинах йому вдавалося створювати позитивну атмосферу. Це допомагає на війні», - згадував після загибелі Володимира Єжова його командир Євген Чепелянський.

22 грудня Володимир підірвався на міні під Бахмутом, у найгарячіший точці. У нього залишилися дружина і двоє синів – 7 та 10 років.

Фото: Олег Богачук, Цензор.НЕТ

«Сьогодні, захищаючи Україну, загинув мій рідний брат, батько двох дітей, вірний друг із щирим серцем. Він говорив, що у боротьбі, яку зараз веде український народ, народжується щасливе майбутнє наших дітей. Сподіваюсь, ти потрапив у кращий світ, брате», – написав В'ячеслав Єжов.

Фото: Радіо Свобода

Поховали воїна на Алеї Героїв на Лісовому кладовищі Києва.

Перше фото: Олег Богачук, Цензор.НЕТ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-