Один знищили, інший - підбили: у Нацгвардії розповіли, як «полювали» на гелікоптери рф у Бахмуті

Один знищили, інший - підбили: у Нацгвардії розповіли, як «полювали» на гелікоптери рф у Бахмуті

Укрінформ
Військовослужбовці Національної гвардії із ПЗРК «Ігла-1» знищили гелікоптер Мі-24 російської армії.

Як передає Укрінформ, про це Національна гвардія повідомляє у Фейсбуці.

«26 січня близько 10:40 вогнева група зенітного ракетно-артилерійського дивізіону виявила на південно-східній околиці Бахмута дві повітряні цілі. Розрахунком ПЗРК з «Ігла-1» одночасно було випущено 2 пуски ракет по гелікоптерах Мі-24. В результаті бойової роботи один гелікоптер було знешкоджено, другий уражений», - ідеться у повідомленні.

Цей гелікоптер здатний літати на малих висотах, що в умовах цієї місцевості дозволяє здійснювати прихований підліт до розташування підрозділів ЗСУ. Він може маневрувати, завдаючи постійних ударів українським військам на найбільш важливих ділянках із застосуванням ракетного і артилерійського озброєння. Тому виявлення і знищення повітряних цілей такого плану є ефективним під час загальновійськового бою.

Читайте також: На Вугледарському напрямку за добу знищили 109 росіян – ЗСУ

Мі-24 – радянський багатоцільовий ударний гелікоптер-штурмовик і бойова підтримка піхоти. Це один із найшвидших ударних гелікоптерів в світі, призначений для перекидання живої сили та її вогневої підтримки на полі бою.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу Збройних сил України, з 24 лютого по 27 січня російські війська втратили у війні проти України вже 283 гелікоптери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-