росіяни за добу атакували дев’ять областей України – зведення ОВА

росіяни за добу атакували дев’ять областей України – зведення ОВА

Укрінформ
Під ударами російських військ минулої доби, 26 січня, перебували дев’ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 п’ятниці, 27 січня.

По Чернігівській області минулої доби російські війська тричі завдавали ударів з мінометів. Під ворожим вогнем перебували Чернігівський і Новгород-Сіверський райони. Минулося без жертв. У селі Сеньківка Городнянської громади Чернігівського району ворожими обстрілами пошкоджений приватний будинок.

У Сумській області протягом минулого дня росіяни обстрілювали Білопільську та Великописарівську громади – загалом зафіксовані 29 влучань. По території Білопільської громади ворог бив з мінометів і гранатометів. На Великописарівську громаду загарбники скинули дві міни. В обох випадках минулося без жертв і руйнувань.

У Дніпропетровській області вночі російські війська знову обстріляли Нікопольський район – кілька ударів з реактивних систем залпового вогню «Град» зазнала Мирівська громада. Жертв унаслідок обстрілу немає, пошкоджені шість приватних будинків, три господарські споруди, магазин, пекарня, три газопроводи та лінії електропередач.

Читайте також: Ворог за добу майже 150 разів обстріляв позиції ЗСУ на Запоріжжі

У Запорізькій області минулої доби загарбники били по цивільній інфраструктурі в районі населених пунктів Значкове, Дерезівка, Мала Токмачка, Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Червоне, Шевченко, Плавні, Малі Щербаки, Кам'янське, Новоандріївка, Новоданилівка, Чарівне, Малинівка, Щербаки, Темирівка, Білогір'я, Полтавка і Степове.

Загалом за добу надійшли 14 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури внаслідок ворожих обстрілів. Деталі уточнюються.

У Харківській області сьогодні зранку російські війська обстріляли з артилерії Куп'янськ, влучивши по відкритій місцевості поблизу житлового будинку, також є влучання в гаражі і господарські споруди.

На Слобожанському напрямку артилерійських ударів від росіян зазнали райони Стрілечої, Тернової, Варварівки, Стариці, Вовчанських Хуторів, Охрімівки, Бударків, Колодязного й Новомлинська. На Куп’янському напрямку загарбники обстріляли Дворічну, Синьківку, Подоли, Орлянку, Піщане, Табаївку, Берестове й Лозову.

Читайте також: На Арабатській Стрілці загарбники прикриваються живим щитом із жінок та дітей - Хлань

У Куп'янську ворожим вогнем пошкоджені два приватні житлові будинки, у селищі Козача Лопань житловий будинок зруйнований, незначні поранення дістав мирний житель. У Вовчанську внаслідок ворожих обстрілів також поранена одна людина – госпіталізована в середньому стані.

Через удари росіян по селищу Дворічна загинули двоє цивільних. На території між селами Червоне і Велика Комишуваха в Ізюмському районі двоє чоловіків знайшли в полі невідомий вибуховий пристрій. Під час спроби підняти його предмет здетонував, завдавши чоловікам важких поранень. Обидва постраждалі госпіталізовані.

У Луганській області підрозділи Сил оборони України минулої доби відбили атаки російських військ поблизу Площанки, Невського та Червонопопівки. На Куп’янському напрямку загарбники обстріляли Стельмахівку. На Лиманському напрямку під ворожий вогонь потрапили райони Макіївки, Невського, Червонопопівки, Кремінної, Діброви й Кузьминого. Ситуація в регіоні залишається складною.

Читайте також: Із Рубіжного росіяни вивозять обладнання картонно-тарного комбінату

У Донецькій області зранку росіяни вдарили по селу Катеринівка Іллінівської об’єднаної територіальної громади, пошкодивши три будинки. Інформація про постраждалих уточнюється.

На Донецькому напрямку протягом ночі загарбники здійснювали хаотичні обстріли позицій. Увечері завдали масованого артилерійського удару по Авдіївці, по лінії оборони навколо міста тривали хаотичні обстріли позицій.

Поблизу Соледара та Бахмута відбуваються запеклі бої. Постійних обстрілів з боку ворога зазнають Парасковіївка, Роздолівка й Васюківка. Також інтенсивні обстріли ведуться по Вугледару. Є інформація про численні руйнування протягом минулої доби. Зокрема, зруйновані дві школи, близько десяти приватних будинків і багатоповерхівок.

Під ворожими ударами минулої доби перебував також Сіверськ – від прямого влучання руйнувань зазнав приватний будинок (пряме влучання), пошкоджені приватні будинки та багатоповерхівки.

Загалом за добу росіяни вбили в регіоні шістьох цивільних, ще дев’ятьом завдали поранень.

У Миколаївській області вчора під час чергового масованого удару рф були знищені 13 крилатих ракет ворога. Також минулої доби російська армія била по береговій смузі Очаківської громади. У Куцурубській громаді ворожим вогнем зруйнований житловий будинок. Постраждалих немає.

У Херсонській області росіяни знову обстріляли з артилерії Херсон і його передмістя. Уночі російські військові завдавали ударів по тимчасово захопленому місту Нова Каховка, застосовуючи для цього міномети. Унаслідок ворожих обстрілів постраждали багатоповерхові будинки.

Читайте також: Загарбники з артилерії обстріляли церкву на Запоріжжі

Минулої доби загарбники обстріляли також селище Козацьке, поранивши трьох мирних жителів. Від отриманих травм одна людина загинула на місці.

Також російська армія вдарила по селі Кочубеївка Бериславського району – прицільним вогнем була атакована адміністративна будівля. За попередніми даними, одна людина загинула, троє – дістали поранення різного ступеню тяжкості. Одна потерпіла перебуває у важкому стані, лікарі борються за її життя.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, 26 січня війська російської федерації здійснили 44 авіаційні удари, 18 з них – з використанням безпілотників типу Shahed-136. Усі дрони-камікадзе були збиті Силами оборони України. Також ворог здійснив 70 пусків ракет, 47 з яких були знищені, та 125 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-