Площа цвинтаря з «вагнерівцями» в рф за кілька місяців збільшилася у сім разів – ЗМІ

Площа цвинтаря з «вагнерівцями» в рф за кілька місяців збільшилася у сім разів – ЗМІ

Фото
Укрінформ
Супутникові знімки з цвинтаря в станиці Бакинська Краснодарського краю рф, де ховають загиблих в Україні бійців ПВК Вагнера, свідчать про те що, за останні два місяці площа кладовища збільшилася в сім разів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The New York Times.

Як зазначається, на фото, зробленому 24 січня, видно близько 170 поховань в районі кладовища. Ця кількість зросла майже в сім разів порівняно з супутниковими знімками, зробленими лише два місяці тому. Зазначається, що про існування цвинтаря у селищі Молькіне вперше у грудні повідомив активіст та колишній офіцер ВПС рф Віталій Вотановський.

Місцезнаходження цвинтаря могло б залишитися невідомим, якби місцеві жителі не повідомили йому, що територія використовується для поховання тіл бійців «Групи Вагнера». Місцеві жителі стверджують, що багато «вагнерівців», швидше за все, були кремовані, тому кількість загиблих може бути ще більшою.

Фото: Maxar Technologies
Фото: Maxar Technologies

Також журналісти проаналізували відео відвідування євгеном пригожиним каплиці ПВК Вагнера, розташованої за кілька кілометрів від цвинтаря. Наголошується, що там є ряди чорних стін із відділеннями, типовими для поховання кремованих останків.

Видання нарахувало загалом 21 ряд поховань із 42 відділеннями у кожному – тобто, у каплиці поховано сотні людей.

Читайте також: росіяни у Краснодарі вербують ув’язнених українців до ПВК «Вагнер»

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів США має намір визначити статус ПВК Вагнера як «транснаціональної злочинної організації» через її причетність до скоєння воєнних злочинів у різних країнах, у тому числі в Україні. У грудні Європейська рада ухвалила санкції проти російської приватної військової компанії, які поширюються на саму «Групу Вагнера», а також на вісьмох осіб і три установи, пов’язані з її діяльністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-