Пам’яті прикордонника Дениса Зубрійчука

Пам’яті прикордонника Дениса Зубрійчука

Хвилина мовчання
Укрінформ
Головний сержант загинув у боях за Україну 9 січня 2023 року.

На Житомирщині 19 січня провели в останню путь 27-річного прикордонника Дениса Зубрійчука, справжнього патріота України, мужнього воїна, вірного побратима.

Фото: Фейсбук-сторінка Денис Зубрійчук

Денис родом з Коростенського району Житомирщини. Після закінчення університету, у 2017 році він став до лав прикордонників. Хлопець взяв собі позивний "Грек" і боронив Україну в складі прикордонного підрозділу на Донбасі.

24 лютого 2022 року, в день початку повномасштабного вторгнення рф до України, Денис із побратимами серед перших зустріли ворога: вони стримували загарбників, які йшли на Київ з боку білорусі. Завдяки тому, що прикордонники підірвали міст на шляху рашистів, Сили оборони України отримали додатковий час, щоб захистити столицю від окупантів.

Фото: Київський фаховий коледж транспортної інфраструктури
Фото: Київський фаховий коледж транспортної інфраструктури

Побратими розповідають, що Денис був справжнім лідером. Він першим хапався за зброю, щоб нищити ворогів, та за лопату, щоб будувати укріплення. Боєць власним прикладом заохочував колег до самовідданого служіння Батьківщині. "Грек" мав багато друзів по всій Україні, чимало з яких займалися волонтерством та допомагали його підрозділу: діставали необхідні речі, ремонтували техніку, привозили різні смаколики. Коли Сили оборони України витіснили ворога з північних областей, воїн вирішив бути там, де продовжувалися активні бойові дії.

«Ворог сам не полишить нашу землю, маємо вигнати його з України», – казав Денис.

Він долучився до підрозділу, який їхав боронити Україну на сході. «Усі в підрозділі слухали "Грека". Він нас учив, знав багато чого, є вільна хвилина, відпрацьовували різні тактичні прийоми», – розповів прикордонник із позивним "Грім", який серед останніх бачив Дениса живим.

Загинув Денис під час боїв за Соледар. Того ранку путінські найманці підступно атакували, порушуючи усі закони війни. Вони обійшли розташування прикордонників у промзоні Соледара, використовуючи однострій, схожий на український, але без шевронів та знаків розрізнення.

Ба більше, рашисти використовували розпізнавальні стрічки того ж кольору, що і Сили оборони України. Першими йшли штурмовики-смертники, найімовірніше, зеки "вагнера", по яких вели вогонь і наші, і росіяни. Смертники викривали наші вогневі точки, а після них уже працювали специ, міномети, гранатомети… Ворожий вогонь був такої щільності, що прикордонникам довелося поповзом вибиратися з розташування. Цим вогнем важко поранило і "Грека". Прикордонники витягли його з-під вогню та змогли ще живим помістити у бронеавтомобіль "Козак", але під час евакуації Денис помер.

Хлопець активно займався спортом, захоплювався легкою атлетикою та футболом. Був одним із лідерів фанатського сектора київського "Динамо". А ще дуже кохав свою дівчину, який хотів освідчитися та планував весілля.

Фото: Фейсбук-сторінка Marina Vasiuta

Фото: Фейсбук-сторінка Marina Vasiuta

На жаль, в горнилі війни, розв’язаної для задоволення імперських амбіцій кремлівського карлика, Україна втрачає найкращих своїх синів. Таким, без сумніву, був Денис Зубрійчук.

Вічна слава Герою! Співчуття рідним та близьким полеглого прикордонника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-