Загарбники з мінометів обстріляли прикордоння Сумщини

Загарбники з мінометів обстріляли прикордоння Сумщини

Укрінформ
Армія рф продовжує обстрілювати прикордонні населені пункти Сумської області, зранку зафіксовано 10 влучань.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування «Північ» повідомляє у Фейсбуці.

«З 09:00 до 09:20 надійшло повідомлення про 10 приходів, імовірно з міномета 120 мм, в районі Бояро-Лежачі», - ідеться у повідомленні.

Втрат серед особового складу та техніки немає.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Упродовж минулої доби російські загарбники обстрілювали прикордоння Сумщини та Чернігівщини з мінометів, ствольної артилерії та РСЗВ, є загибла та поранені. 

“23 січня ворог наніс вогневе ураження із застосуванням мінометів, ствольної артилерії та РСЗВ. Під ворожим вогнем опинилися Юнаківська, Білопільська, Ворожбянська, Есманська, Зноб-Новгородська та Путивльська громади Сумщини й Новгород-Сіверська, Семенівська та Сновська громади Чернігівщини”, - поінформували у ДПСУ.

Як зазначається, у першій половині дня загарбники двічі обстріляли територію Білопільської громади з мінометів калібру 120 мм та зі ствольної артилерії, загалом пролунало близько 25 вибухів від розривів мін та майже 25 – від снарядів. Вогонь вівся з російських населених пунктів Зоря та Волфіно. 

По прикордонню Есманської громади ворог із району населених пунктів Локоть та Некислиця стріляв із мінометів та ствольної артилерії - зафіксовано 39 вибухів. Внаслідок обстрілу загинула жінка, ще троє людей дістали поранення. 

По Зноб-Новгородській громаді армія рф з боку населеного пункту Біла Берізка вела мінометний обстріл - зафіксовано 14 вибухів, а Путивльську громаду обстріляли із РСЗВ з району Дронівки - зафіксовано 15 вибухів артснарядів. 

Семенівську громаду протягом дня загарбники обстрілювали двічі: з мінометів - 8 вибухів - та зі ствольної артилерії - 47 вибухів. Вогонь вівся з району населених пунктів Новий Ропськ та Сушани. 

За даними ДПСУ, Новгород-Сіверська громада перебувала під ворожим вогнем тричі - в загалом зафіксовано близько 45 запусків снарядів з боку російських населених пунктів Гудовка та Погар. 

По прикордонню Сновської громади зафіксовано 22 мінометні постріли. Вогонь загарбники відкривали з району Кирилівки. 

У другій половині дня ворог із населеного пункту Горналь обстріляв територію Юнаківської громади з мінометів калібру 120 мм, нараховано близько 10 вибухів. Унаслідок обстрілу пошкоджено два будинки та ЛЕП в одному з населених пунктів громади. 

Згодом російські загарбники обстріляли з н.п. Зоря територію Ворожбянської громади зі ствольної артилерії, нараховано півтора десятка вибухів. Унаслідок артобстрілу в одному з населених пунктів громади пошкоджено багатоквартирний будинок, приміщення залізниці та колії, перебиті осколками газопровід та ЛЕП, зруйновані господарчі приміщення місцевих мешканців. Минулося без жертв. 

Читайте також: росіяни знову обстріляли Олешки на Херсонщині, влучили у школу

Як повідомляв Укрінформ, 23 січня російські війська обстріляли будинок багатодітної родини на Сумщині, мати загинула, двоє із сім'ї поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-