росіяни за добу обстріляли сім областей України - зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли сім областей України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила атаки на сім областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 понеділка, 23 січня.

У Сумській області вночі ворог обстрілював територію Зноб-Новгородської громади. Інформація про постраждалих та руйнування цивільної інфраструктури уточнюється.

Сьогодні вранці росіяни обстріляли Новослобідську тергромаду. Пошкоджено сільську раду, будинок культури, непрацюючий двоповерховий магазин, високовольтну лінію електропередач. Інформація про постраждалих уточнюється.

По Новослобідській громаді минулої доби ворог тричі відкривав вогонь.

«Новослобідську громаду росіяни зі сторони населених пунктів Попово-Лежачи та Тьоткіно обстрілювали тричі: загалом 9 вибухів мін 120 мм калібру пролунало у прикордонні у першій половині дня, а зранку 23 січня ворог випустив два з половиною десятки артилерійських снарядів. Пізно увечері по прикордонню Зноб-Новгородської громади ворог відкрив мінометний вогонь – зафіксовано більше десятка «прильотів» зі сторони населеного пункту Біла Берізка», - уточнили у ДПСУ.

По Шалигинській громаді війська рф вдарили один раз з артилерії. Без постраждалих та руйнувань.

Читайте також: Лікарня Дніпрорудного на Запоріжжі переповнена пораненими загарбниками

У Запорізькій області за минулу добу загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Гуляйполе, Чарівне, Малі Щербаки, Кам'янське, Степове, Комишуваха, Оріхів, Новоданилівка, Новоандріївка, Мала Токмачка, Білогір'я, Ольгівське, Малинівка, Преображенка, Степногірськ, Малі Щербаки, Плавні, Зарічне.

Надійшло 41 повідомлення про руйнування житла та об’єктів інфраструктури. Наслідки уточнюються.

У Дніпропетровській області цієі ночі росіяни у Нікопольському районі обстріляли із “Градів” та “Ураганів” Мирівську та Марганецьку громади. Люди не постраждали.

У Харківській області на Слобожанському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Ветеринарне, Стрілеча, Зелене, Пильна, Вовчанськ, Новомлинськ, Стариця і Дворічна.

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Петропавлівка, Табаївка, Синьківка, Крохмальне і Куп’янськ.

У селі Петрівка Золочівської громади Богодухівського району внаслідок артобстрілу загинула 67-річна жінка.

Війська рф із танків обстріляли кладовище у селі Гур'їв Козачок. Пошкоджені могили.

Читайте також: ЗСУ відбили 11 атак ворога та завдали сім ударів по його позиціях

У Вовчанську зафіксовано влучання у приватний будинок із РСЗВ. 49-річний чоловік дістав поранення та був госпіталізований у середньому стані.

У Куп’янську внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено подвір’я, також зафіксовано влучання у п’ятиповерхівку.

У смт Пісочин Харківського району, за попередніми даними, ракетою С-300 росіяни вдарили по господарській споруді.

У Луганській області минулої доби ворожі атаки були відбиті поблизу Стельмахівки і Новоселівського.

На Лиманському напрямку під вогневе ураження росіян потрапили Макіївка, Площанка, Червонопопівка, Серебрянське лісництво та Кузьмине.

У Донецькій області ворог вночі здійснив масований артобстріл Авдіївки, є влучання по центральній частині міста. Також були хаотичні, поодинокі обстріли старої та центральної частин міста. Зранку російські війська стріляли із РСЗВ “Град”, є влучання в районі автобази та комунального підприємства. По лінії оборони навколо міста обстріли тривали майже всю ніч.

Точаться активні бойові дії поблизу Бахмута та Соледара.

Вчора пізно ввечері стався обстріл Часового Яру, пошкоджені багатоповерхівки.

Протягом доби активні наступальні дії тривали в районі населених пунктів Новобахмутівка, Олександропіль. Вночі тривали обстріли позицій по лінії бойових дій в Очеретинській громаді.

Читайте також: ЗСУ ліквідували вже 121 480 російських загарбників

На Донеччині за добу четверо поранених цивільних.

У Херсонській області обстрілів з РСЗВ та ствольної артилерії минулої доби зазнали райони населених пунктів Дудчани, Гаврилівка, Інгулець, Монастирське, Антонівка, Берегове, Янтарне та Херсон. Детальна інформація уточнюється.

На звільненій території Херсонщини через російську агресію постраждали троє людей за добу, серед них - 17-річна дівчина.

Ситуація в області залишається складною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-