росія зруйнувала в Україні майже 200 медзакладів, близько тисячі пошкоджені — Ляшко

росія зруйнувала в Україні майже 200 медзакладів, близько тисячі пошкоджені — Ляшко

Укрінформ
росія зруйнувала в Україні майже 200 медзакладів, біля 1000 пошкоджено, ще майже 200 об’єктів зруйновано повністю та відновленню не підлягають.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

“Якщо ми говоримо про пошкоджені об’єкти закладів охорони здоров’я, тобто в лікарні декілька корпусів, то цифра більше як 1000. Майже 200 об’єктів зруйновано повністю, вони відновленню не підлягають, і будуть потребувати будівництва у разі необхідності з нуля, за новими проєктами і новими технологіями. Водночас 200 закладів охорони здоров’я, які були пошкоджені, де були незначні пошкодження — відновлені”, - сказав Ляшко.

Читайте також: Шмигаль: Зараз потрібно сфокусуватися на психологічному здоров’ї нації

Так, він додав, що вже сьогодні в Києві завершили відновлення лікарні, яка постраждала від російських обстрілів в жовтні минулого року.

“Працюємо в цьому напрямку і уряд виділяє субвенції регіонам, щоб відновлювати, запускати заклади охорони здоров’я. Запущено новий проєкт — трастовий фонд через позику Світового банку, яка передбачає старт зі 110 млн доларів США на нові проєкти будівництва, реконструкції так і відновлення того, що було зруйновано по регіонах, які були деокуповані. Зараз з Мінфіном завершуємо фінальну стадію і будемо давати ці кошти закладам охорони здоров’я, які потерпіли на території Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської областей, для того, щоб вони розпочали процес повернення свого звичного робочого ритму”, - сказав Ляшко.

Читайте також: Ситуація із захворюваністю на COVID в Україні контрольована і стабільна – Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, через російські обстріли з ладу виведена майже половина енергосистеми України.

За словами голови правління "Укренерго" Володимира Кудрицького, ситуація в українській енергосистемі серйозна, але вона зберігає керованість, а енергетики роблять усе можливе, щоб відновити енергопостачання.

З 10 жовтня війська рф здійснюють масовані атаки на енергетичну інфраструктуру України. Загарбники цілять ракетами й іранськими дронами як по об'єктах генерації, так і по системі передачі електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-