Ворог обстріляв 13 населених пунктів Донеччини - пошкоджені школа та лікарня, загинула людина

Ворог обстріляв 13 населених пунктів Донеччини - пошкоджені школа та лікарня, загинула людина

Фото
Укрінформ
На Донеччині ворог завдав 36 ударів, обстріляв 13 населених пунктів, у результаті пошкоджені завод, школа, лікарня та житлові будинки, є жертва серед цивільних.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Донецької області, передає Укрінформ.

«Мішенями росіян стали домівки, завод, школа та лікарня – поліція задокументувала 36 ударів по Донеччині. Протягом доби під обстрілами перебували 13 населених пунктів. Армія росії вбила та поранила цивільних мешканців», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що ворог випустив снаряди по містах Авдіївка, Бахмут, Краматорськ, Часів Яр, смт Велика Новосілка, Комишівка, селах Бердичі, Красногорівка, Веселе, Ягідне, Времівка, Карлівка, Сєверне. Загарбники вели вогонь з ракетних систем, РСЗВ «Град», артилерії, танків.

Правоохоронці уточнили, що загалом за добу було зруйновано та пошкоджено 10 цивільних об‘єктів – чотири житлових будинки, школа, лікарня, завод, об’єкт критичної інфраструктури, адмінбудівля, гараж.

Три ракети російські військові спрямували по Краматорську та Лиману: два снаряди влучили на території заводу у Краматорську, а одна ракета поцілила в приватний будинок у Лимані. Інформації щодо жертв не надходило.

«Найбільше ударів – двадцять один – витримала Авдіївка. Російські війська знищували населений пункт з «Градів», артилерії та танків. Руйнувань зазнали лікарня та багатоквартирний будинок. За попередньою інформацією, люди не постраждали», - заявили у поліції.

Крім того, артилерією ворог накрив Бахмут, поцілив в багатоквартирний і приватний будинки, де було вбито цивільну особу.

«Внаслідок ворожих атак маємо загиблого в селі Сєверне та травмованого в селі Ягідне. Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України», - зазначили правоохоронці.

Читайте також: На Донеччині внаслідок обстрілів ворога поранені семеро цивільних

Вони нагадали, що за допомогою поліції за минулу добу (16 січня) було евакуйовано ще 96 людей, з початку обов’язкової евакуації - понад 35 650 осіб, серед них 5235 – дітей, 2020 – людей з інвалідністю.

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, у регіоні проблеми з електро-, тепло-, водопостачанням.

Фото: dn.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-