У білорусі зараз близько 11 тисяч російських військових — прикордонники

У білорусі зараз близько 11 тисяч російських військових — прикордонники

Укрінформ
У білорусі наразі налічується близько 11 тисяч російських військових, але постійно триває їх ротація.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, передає Укрінформ.

«На сьогодні ми не фіксуємо збільшення угруповань російських та білоруських військ у безпосередній близькості до нашого кордону. На сьогодні кількість військ рф на території рб становить порядка 11 тисяч військовослужбовців. Проте дана цифра щодня змінюється через те, що зараз якраз відбувається ротація підрозділів рф, а саме 2-а мотострілецька дивізія виходить на територію росії у воронезьку та білгородську області, а їй на заміну приходить 6-а мотострілецька дивізія. Тому щодня цифра змінюється, але ми це тримаємо на постійному контролі», - повідомив Дейнеко.

Він запевнив, що роботи з інженерного облаштування кордону на ділянці з республікою білорусь не припиняються ні на мить.

«Ці роботи продовжуються і зараз. Тому що наша головна задача – це бути спроможними діяти у відповідь на можливі загрози. Не треба недооцінювати ворога. Тому ДПСУ разом з іншими складовими Сил оборони України проводить такі заходи. Ми в постійній готовності», - запевнив Дейнеко.

Читайте також: У білорусі стартували спільні з рф масштабні навчання військової авіації

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2022 року речник ДПСУ Андрій Демченко зазначив, що Україна укріплює всю ділянку кордону з білоруссю - від Волині до Чернігівщини, аби бути готовою до розвитку будь-якої ситуації на фронті, але наразі ворожого ударного угрупування там не зафіксовано.

4 січня Сергій Дейнеко повідомив, що на території республіки білорусь перебуває до 10,5 тис. військових рф, частина з яких у найближчі два тижні буде перекинута на Донеччину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-