Пам'яті загиблого пластуна Олега Єфіменка

Пам'яті загиблого пластуна Олега Єфіменка

Хвилина мовчання
Укрінформ
Керівника осередку «Пласт» загарбники вбили в Ізюмі за проукраїнську позицію

Напередодні Нового року стало відомо, що мешканця Ізюма Олега Єфіменка («Ореста»), на повернення якого сподівалися родина та друзі, російські військові вбили. Його тіло знаходилося в місці масового поховання жертв збройної агресії рф у сосновому лісі на околиці міста. Встановити особу вдалося лише після експертизи ДНК.

«Олег був переселенцем і одразу влився в нашу громаду, очолив місцевий осередок «Пласту», віддавав себе дітям. Кожного 25 грудня вони приносили громаді Віфлеємський вогонь із Єрусалима. Олег був добрим сім’янином, чоловіком і батьком. А ще був справжнім патріотом, інтелігентом. Освічений і цікавий, глибокий, впевнений, переконливий», - згадує про Єфіменка заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін.

Він зазначає: з початком повномасштабного вторгнення керівник місцевого «Пласту» прийшов до тероборони.

«Завдяки таким, як Орест, перемога обов’язково буде за нами, бо Господь не зможе йому відмовити - Україна, перемога були сенсом його життя», - каже Мацокін.

Олег Єфіменко народився і виріс на Луганщині. З початком війни, у 2014 році, змушений був залишити свій рідний край. Оселився в Ізюмі на Харківщині, а у 2019 році склав пластову присягу.

Під час ворожого наступу на Харківську область опинився в окупації, однак вирішив не залишати місто - продовжував підпільно діяти на підтримку ЗСУ та місцевого населення.

«Його забрали окупанти з дому як проукраїнського активіста, за спрямуванням місцевих колаборантів. Після цього Олег вважався зниклим безвісти. Усі сподівалися, що йому вдалося вижити і він вийде на зв’язок. На жаль, 28 грудня родині повідомили, що Орест був закатований до смерті», - розповіли в «Пласті».

У Олега Єфіменка залишились дружина Тетяна та донька Анастасія.

Дякуємо за захист, Герою! Спочивай без тривог…

Фото: «Пласт», відділ комунікації поліції Харківщини, Ізюмська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-