Ігнат запевняє, що повторення десантної операції рф на околицях Києва наразі неможливе

Ігнат запевняє, що повторення десантної операції рф на околицях Києва наразі неможливе

Укрінформ
Українські військові готові до чергових навчань, які розпочались у білорусі, і реагуватимуть у випадку будь-якої загрози.

Як передає Укрінформ, про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Ми будемо спостерігати за цими навчаннями. Аеродроми, які противник використовує на території білорусі, під пильним наглядом наших розвідок. Тому реагуватимемо одразу, якщо будуть якісь загрози. Зараз особливих ознак загрози немає, говорити про якесь величезне угруповання не можна», - сказав речник.

Стосовно перекидання рф 8 винищувачів до білорусі та 4 транспортних літаків, він зауважив, що тут "нічого особливого немає". "Запланували вони навчання, то, мабуть, якась мета у них є. Можливо, перегрупування військ, перекидання ще якихось додаткових сил. А може, навпаки - перекинуть на східний напрямок. Вони вже тягали і комплекси С-300, і бронетехніку кілька місяців тому», - додав Ігнат.

Читайте також: У білорусі створюють свій аналог ПВК «Вагнера» — DW

Він запевнив, що повторення десантної операції на околицях Києва - сьогодні зовсім нереалістичний сценарій. "Тоді ми не очікували такого зухвалого ходу від рф. Тоді не вдалося захопити, не вдасться і зараз. Тепер пролетіти просто так до столиці і висадити десант з ІЛ-76 не вдасться жодним чином, і до кордону не вдасться долетіти. Тут можна спати спокійно», - додав речник.

Як повідомляв Укрінформ, у білорусі сьогодні стартували спільні з рф масштабні навчання військової авіації. Очікується, що вони триватимуть до 1 лютого.

Ці навчання привернули особливу увагу через побоювання, що білорусь може брати безпосередню участь у новому російському наступі на Україну.

Читайте також: росія запустила ракети з півночі по балістичній траєкторії — Ігнат

Раніше в міністерстві оборони США заявили, що не бачать ознак того, що білорусь має намір вступити у війну проти України, попри участь у спільних навчаннях з росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-