Пам'яті загиблого поліцейського Юрія Чабаха

Пам'яті загиблого поліцейського Юрія Чабаха

Хвилина мовчання
Укрінформ
Його життєвим кредо була допомога людям

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський 10 травня повідомив, що на Київщині героїчно загинув поліцейський Юрій Чабах.

Мужньому правоохоронцю було 37 років. Він працював оперуповноваженим сектору розкриття злочинів проти особи відділу кримінальної поліції Бучанського райуправління поліції ГУНП України в Київській області.

За словами голови Нацполіції Ігоря Клименка, з перших днів повномасштабної війни з рф Чабах цілодобово був на службі, і навіть під час захоплення росіянами Бучі поліцейський залишався з громадянами та допомагав евакуйовувати людей. Але 5-го березня зв’язок з ним обірвався.

Тривалий час правоохоронця вважали безвісти зниклим, - поки не ідентифікували його тіло під час ексгумації громадян 10 квітня з одного з масових захоронень у Бучі. На тілі був поліцейський жетон. За наявними даними, Чабаха застрелив російський снайпер під час бойових дій у Бучі, коли він допомагав місцевим мешканцям під час чергової евакуації.

Батько загиблого поліцейського, Олександр Михайлович, зазначив, що останніми словами сина були: «Я буду йти до кінця, до перемоги». Без рідної людини залишилися і його мати, Олена, та цивільна дружина. А без господаря залишився пес на ім’я Зевс – Юрій здійснив свою дитячу мрію, коли завів його.

Чабах з дитинства зростав із почуттям справедливості і ставав на захист слабших. За словами його батька, Юрій дуже любив тварин і приносив додому скривджених котів, собак, горобців і навіть черепаху. Про роботу сина Олександр Михайлович сказав, що він був у піднесеному настрої і зазначив, що відчуває себе на своєму місці, працюючи поліцейським.

«Він віддав всього себе Україні, і службі себе віддав – сповна, у повній мірі», - сказав батько Юрія.

Колеги загиблого поліцейського характеризували його як цілеспрямовану людину, одним із життєвих кредо якої була допомога людям.

«Він завжди залишався веселим. Був людиною аналітичного складу розуму, життєрадісним, планував своє майбутнє життя. Він один син у батьків був», — сказав начальник відділення поліції № 2 у Бородянці В’ячеслав Цилюрик.

Чабах, поки був живий, навіть допомагав, чим міг, іншому своєму колезі – поліцейському Івану Симорозу, у хату якого на початку повномасштабної війни з рф втрапив російський снаряд. Через це сім’я Івана з 6 осіб – батьки, бабуся, брат, дружина і однорічна донька Поліна, - загинули.

Зокрема, Юрій навіть витягнув з-під завалів маленьку доньку Симороза, але після цього вона, на жаль, померла у реанімації.

Окрім втрати сина, Чабахи через росіян залишилися і без родинного будинку – його було повністю знищено. Зараз ця родина живе у модульному містечку неподалік своєї зруйнованої домівки.

Юрія його рідні та колеги провели в останню путь 14 квітня у Хмельницькому.

Голова Нацполіції України Ігор Клименко 13 липня вручив батькам правоохоронця погони капітана поліції, які той, на жаль, не встиг отримати, і подякував їм за те, що вони виховали справжнього офіцера, який до останнього слідував присязі і не залишив людей у біді. А батьки поліцейського вірять, що він загинув недарма.

«І ми будемо завжди, вічно пам’ятати про нього», - заявив Монастирський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-