Україна вшановує пам'ять загиблих у війні проти росії. Прикордонник Микола Ткачук

Україна вшановує пам'ять загиблих у війні проти росії. Прикордонник Микола Ткачук

Хвилина мовчання
Укрінформ
Життя прикордонника Миколи Ткачука обірвалося 24 березня 2022 року. Він загинув на Донеччині під час обстрілу з ворожого танка.

У 42-річного прикордонника, який багато років служив на заставі імені Івана Пархоменка, залишилось троє донечок, молодшій з яких всього 5 років, та дружина.

Багато планів та мрій ще було у Героя… У вересні планував приїхати у відпустку, щоб провести найменшу донечку Маргариту в школу. З дружиною Оксаною збиралися відзначити 23 роки спільного життя і поїхати у сімейну подорож. Та не судилося. Замість нього до рідних тепер навідуються колеги з Волинського прикордонного загону.

Ексклюзивний портрет сина із сірників прикордонники презентували батькам загиблого під час чергової зустрічі. Виготовив його односелець Миколи – місцевий майстер Юрій Семенюк. 25 тисяч сірників, 23 кольори та три тижні кропіткої праці, і пронизливий погляд, ніби живий, дивиться на рідних. На знімку, з якого майстер виготовляв портрет, Микола зі своєю чотирилапою напарницею патрулює ділянку українсько-польського кордону. Фото зроблене торік, незадовго до того, як прикордонник відправився боронити східні рубежі нашої країни.

Дружина Героя Оксана поділилася своїм болем і зауважила, що немає й дня, щоб про Миколу не згадували, особливо наймолодша Маргарита. «Ми їй сказали, але як оце пояснити, як – не можу просто пояснити. Вона не вірила спочатку. А потім уже, коли в церкві побачила, що він лежить, то казала, що наш тато – найгарніший. Фактично ми щодня ходимо на кладовище. Вона перша біжить. Якщо я знаю, що її десь нема, то вона побігла туди», – поділилася Оксана.

Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-