Прикордонники фіксують активізацію ворожих ДРГ на Харківщині

Прикордонники фіксують активізацію ворожих ДРГ на Харківщині

Укрінформ
Сили оборони України не спостерігають на Харківському напрямку спроможностей ворога, аби здійснити повторний наступ. Водночас фіксується активізація диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) на Харківщині.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

«Перед Новим роком ми активно фіксували спробу роботи диверсійно-розвідувальних груп по Харківській області. Кілька разів ворога виявляли і прикордонники, і військовослужбовці ЗСУ. По них (ДРГ) відразу відкривався вогонь, після чого вони відразу відходили на територію росії», - розповів Демченко.

Він відзначив, що після того, як окупантів вигнали з Харківщини, цей напрямок постійно піддається обстрілам. Наразі Сили оборони слідкують за спробами ворога наростити тут свої сили і засоби.

Читайте також: СБУ знешкодила диверсантів фсб, які готували вбивства командирів Сил спецоперацій

«На щастя, як і в білорусі, так і на цьому напрямку у ворога немає достатніх сил для того, щоб здійснити повторне вторгнення, проте ворога не можна недооцінювати, і ми маємо бути готові до всього», - наголосив Демченко.

Речник додав, що війська країни-терориста щодня обстрілюють Сумщину та Чернігівщину. Саме Сумщина нині найбільше потерпає від артилерії, мінометів та ударів авіації ворога.

Читайте також: На початку вторгнення в Україну у складі російських ДРГ були білоруси - Безсмертний

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 9 січня 2023 року ліквідували близько 111 760 російських загарбників, при цьому лише за минулу добу - 590. Також захисники України знищили ворожих танків 3080 (+11), бойових броньованих машин ‒ 6147 (+17), артилерійських систем – 2069 (+4), РСЗВ – 434 (+3), засобів ППО ‒ 217 (+0), літаків – 285 (+0), гелікоптерів – 275 (+3), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1856 (+7), крилатих ракет ‒ 723 (+0), кораблів / катерів ‒ 16 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 4809 (+8), спеціальної техніки ‒ 183 (+0).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-