Б'ють по всій лінії фронту: росіяни з ночі обстрілюють Донеччину, є жертви і руйнування

Б'ють по всій лінії фронту: росіяни з ночі обстрілюють Донеччину, є жертви і руйнування

Фото
Укрінформ
На Донеччині загарбники вночі продовжували стріляти по всій лінії фронту, є жертви. Зранку ворог вдарив чотири рази з «Градів» по Авдіївці.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, передає Укрінформ.

«Цієї ночі росіяни продовжували стріляти по всій лінії фронту… Також уночі росіяни стріляли по Гірнику Курахівської громади, а зранку — по Веселому Очеретинської громади та чотири рази - з «Градів» по Авдіївці. Там обійшлося без постраждалих», - написав очільник області.

За його словами, на Волноваському напрямку відбувалися обстріли Вугледара та поблизу Водяного і Пречистівки, обійшлося без жертв.

На Горлівському напрямку під вогонь потрапила Костянтинівка — російські загарбники поцілили у промислову зону та поблизу школи, у місті ніхто не постраждав.

«У Соледарській громаді одна людина загинула у Благодатному, пошкоджено вісім будинків у Парасковіївці та п'ять будинків - у Никифорівці. У Бахмуті пошкоджено історичну будівлю в центрі міста», - зазначив Кириленко.

Він додав, що на Лисичанському напрямку впродовж доби зафіксовано понад 20 прильотів по Торському і Зарічному Лиманської громади, обійшлося без постраждалих.

Читайте також: росіяни вбили одного жителя Донеччини, ще п’ятьох — поранили

Керівник ОВА також нагадав, що на Донецькому напрямку одна людина загинула і чотирьох було поранено внаслідок обстрілів Курахового — снаряд влучив у п’ятиповерхівку.

Своєю чергою у пресслужбі Нацполіції додали, що минулої доби внаслідок обстрілів постраждали 10 населених пунктів Донецької області, поліцейські зафіксували 21 злочин рф проти цивільного населення.

«Ворог вдарив по містах Авдіївка, Гірник, Костянтинівка, Краматорськ, Курахове, Соледар, смт Велика Новосілка, селах Веселе, Кам’янка, Красногорівка. Окупанти били ракетами, ЗРК «С-300», РЗСВ «Град», артилерією. Знищено та пошкоджено 7 цивільних об’єктів – житлові будинки та інфраструктуру», - заявили у поліції.

На Донеччині за добу внаслідок обстрілів знищені й пошкоджені сім цивільних об’єктів / Фото: Національна поліція України

За даними відомства, двох ракетних ударів рф зазнала Костянтинівка - пошкоджено будівлю підприємства, водночас інформація про постраждалих не надходила. У Краматорську поранено мирного жителя внаслідок влучання ракети рф на околиці міста.

Курахове загарбники чотири рази обстріляли з артилерії. Одна людина загинула, є травмовані. Руйнувань зазнали щонайменше 2 багатоквартирні та 2 приватні будинки, магазин. Поранений є і в Гірнику, там пошкоджено приватне житло.

Поліція і СБУ відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, у регіоні проблеми з електро-, тепло-, водопостачанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-