По Дружківці росіяни били «Іскандерами», на Сумщині завдали удару з гелікоптера

По Дружківці росіяни били «Іскандерами», на Сумщині завдали удару з гелікоптера

Укрінформ
російські війська напередодні обстріляли Дружківку на Донеччині з ракетного комплексу «Іскандер», у Кураховому поцілили в житловий квартал, на Сумщині завдали удару з гелікоптера, на Запоріжжі зафіксовано 86 обстрілів і 79 на Херсонщині.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на брифінгу, передає Укрінформ.

«На Донецькому напрямку обстрілювали Бахмут, Курахове та інші населені пункти. По Дружківці завдали двох ударів з ракетного комплексу «Іскандер». Пошкоджено житловий сектор, льодову арену та промисловий сектор. Одна людина загинула, ще одну поранено», - сказав Тимошенко.

Також, за його словами, зранку росіяни обстріляли Курахове з артилерії, поціливши у житловий квартал.

Тимошенко поінформував, що наразі відомо про одного загиблого та двох поранених.

Читайте також: У Краматорську ракетним ударом пошкоджені понад 40 будинків, є поранений

«Один снаряд влучив безпосередньо у багатоповерхівку. Крім того, пошкоджено об'єкт інфраструктури водопостачання та вибито шибки у будівлях неподалік місця влучання», - повідомив заступник керівника ОП.

Він зауважив, що за добу росіяни обстріляли Сумщину 11 разів, зокрема був зафіксований авіаудар в Охтирському районі з гелікоптера, а в селі Павлівка Білопільської громади в результаті обстрілів зі ствольної артилерії пошкоджено школу, лінії електропередач, знищено автомобіль.

Тимошенко розповів, що Запоріжжя зазнало 86 обстрілів, майже всі - по об’єктах цивільної інфраструктури у 21 населеному пункті, а на Дніпропетровщині пошкоджено лінії електропередач та житлові будинки Червоногригорівської селищної територіальної громади й під обстрілами був Нікополь, де влучили на відкриту територію.

Читайте також: Кулеба запросив «аполітичних» спортивних функціонерів у зруйновану рф льодову арену в Дружківці

Заступник очільника Офісу глави держави відзначив, що Харківщина теж досі залишається під вогнем, зокрема, під прицілом прикордонні населені пункти Куп’янського, Чугуївського та Харківського районів, де пошкоджено приватні будинки, сталися пожежі.

За його даними, під час гасіння пожеж у Дворічній та Вовчанську особовий склад ДСНС декілька разів потрапляв під ворожі обстріли.

Тимошенко також повідомив, що Херсонщина зазнала 79 обстрілів з мінометів, РСЗВ, артилерії та танків, загинули двоє людей, дев’ять поранено, у Херсоні є влучання у житлові квартали – пошкоджено приватні та багатоквартирні будинки, територію автомобільного ринку, споруди та тролейбуси місцевого підприємства «Херсонелектротранс».

Крім того, він додав, що на Чернігівщині минулої доби були обстріляні прикордонні селища Липівка та Єліне.

«Ворог знову завдав ударів по енергооб’єктах на сході та півдні країни. Є пошкодження в розподільчих мережах. Енергетики продовжують відновлювати пошкоджену інфраструктуру для забезпечення споживачів електроенергією та теплом. Будь ласка, розумно споживаймо електроенергію», - закликав заступник керівника ОП.

Як повідомлялося, упродовж минулої доби, 2 січня, російські загарбники вбили трьох цивільних українців і ще 10 поранили.

Фото: Краматорська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-