Ворог за добу обстріляв п'ять громад Сумщини та Чернігівщини

Ворог за добу обстріляв п'ять громад Сумщини та Чернігівщини

Укрінформ
Війська російської федерації 2 січня завдали ударів по Великописарівській, Краснопільській, Білопільській і Середино-Будській громадах Сумської області, а також по Сновській громаді Чернігівської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

За даними ДПСУ, загарбники здійснювали вогневе ураження із застосуванням авіаційних ракет, ствольної артилерії й мінометів.

Зокрема, у першій половині дня Сновську громаду ворог тричі обстріляв мінами 120-міліметрового калібру та 152-міліметровими артилерійськими снарядами – загалом зафіксовані 35 вибухів. Встановлено, що вогонь росіяни відкривали з напрямків населених пунктів Раківка й Нові Юрковичі.

Протягом дня війська рф обстрілювали територію Краснопільської громади: у двох випадках – зі ствольної артилерії 152-міліметрового калібру, ще у двох – з мінометів 120-міліметрового калібру. Загалом від розривів снарядів пролунали близько десяти вибухів, від розривів мін – майже 20. Вогонь ворог вів із російських населених пунктів Колотиловка, Дроновка та Пороз.

Читайте також: За добу росіяни 70 разів обстріляли Сумщину

У другій половині дня росіяни здійснили з вертольота п'ять пусків некерованими авіаційними ракетами – ворожі боєприпаси розірвалися на прикордонній території Великописарівської громади. Минулося без жертв і руйнувань.

Двічі за добу з російського населеного пункту Волфінське загарбники обстрілювали з мінометів 120-міліметрового калібру територію Білопільської громади – загалом нараховані 20 влучань. Унаслідок ворожого обстрілу в одному з населених пунктів громади пошкоджень зазнали будівля школи й лінія електропередач, знищений автомобіль.

Уночі 3 січня по прикордонню Середино-Будьської громади з боку населеного пункту Зернове ворог ударив зі ствольної артилерії – зафіксовані 32 вибухи.

Читайте також: Загарбники знову обстріляли Сумщину: 114 ударів, пошкоджена архітектурна пам’ятка

На територію Золочівської громади Харківської області, що на межі із Сумською областю, росіяни скинули з безпілотника вибуховий пристрій. Минулося без жертв.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, 2 січня російські війська здійснили шість ракетних і 52 авіаційні удари, а також 77 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Усі ракетні й 30 авіаційних ударів ворог завдав по цивільній інфраструктурі України.

Фото: ДПСУ, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-